O-STA

Film na ulici

V petek in soboto, 26. in 27. avgusta, Kinotrip na krilih Mladih zmajev potuje na šolsko igrišče v Zalog, kjer se bo odvilo pestro poletno dogajanje za mlade: filmi, glasba in urbani športi.

Zadnji počitniški vikend bo igrišče OŠ Zalog preplavilo pestro filmsko, glasbeno in športno dogajanje. S Kinotripom, Kinodvorovim programom za mlade, bomo odpotovali na dve filmski potovanji. V petek se bomo mladi podali v svet hip hopa s slovenskim filmom Utrip ljubezni (Boris Petković, 2015), z nami bo potovala tudi filmska ekipa. V soboto pa nas bo film Pretesna koža (Duccio Chiarini, Italija, 2014) odpeljal v simpatično nerodni svet odraščanja.

Pred filmskim potovanjem se bomo v petek ogrevali z različnimi uličnimi izzivi: DJ-anjem, grafitiranjem, urbanimi športi in plesom, v soboto pa se bomo hladili z morskimi doživetji. Svoj prostor in čas bodo v programu našli tudi kratki mladinski filmi zadnjih dveh festivalov Videomanija. Mladinsko dogajanje se na igrišču OŠ Zalog začne ob 17. uri, podrobnejši program vam predstavljamo v priponki.

Vstopnice bodo za filmski projekciji na voljo na dan dogodka ob vhodu na prireditveni prostor po ceni 1 evro za mladoletne in 2 evra za odrasle. Obisk spremljevalnega programa je brezplačen.

V primeru slabega vremena se dogajanje prestavi za teden dni, na petek in soboto, 2. in 3. 9. 2016. O morebitni prestavitvi vas bomo na naših spletnih straneh in socialnih omrežjih obvestili na dan dogodka, najkasneje do 13. ure za spremljevalni program in najkasneje do 17. ure za projekcijo filmov.

Za dodatne informacije o dogodku se lahko obrnete na Živo Jurančič, Filmski program za mlade Kinotrip v Kinodvoru (030 614 243, ziva.jurancic@kinodvor.org) in na Marka Taljana, koordinatorja Četrtnega mladinskega centra Zalog (051 659 024,marko.taljan@mladizmaji.si)

Vabljeni, da dogajanje spremljate tudi na spletnih straneh Mladih zmajev in Kinodvora ter na profilih na Facebooku in Instagramu - #filmnaulici.

Fotografije in program najdete na Kinodvorovem press FTP-ju, v mapi Film na ulici:
ftp://213.157.249.110/
up. ime: ftppress
geslo: pressftp557

Partnerji in podporniki

Dvodnevni dogodek organizirata Javni zavod Kinodvor in Četrtni mladinski center Zalog Javnega zavoda Mladi zmaji - Centra za kakovostno preživljanje prostega časa mladih (ustanoviteljica obeh je Mestna občina Ljubljana), v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Polje, Adam Illusion Art, Centrom Urban Roof, DPG, Festivalom mladinske filmske ustvarjalnosti Videomanija, Get Wet, Javnim zavodom Ljubljanski grad, Osnovno šolo Zalog, PGD Zalog - sp. Kašelj, Župnijo Ljubljana Kašelj - Zalog, Šolo za nastopanje BAST. Projekt podpirata Slovenski filmski center in Urad RS za mladino.

Veselimo se vaših objav in obiska na dogodku. Naj vas film odpelje!