O-STA

Mladi v Črnučah - festival ob 6. rojstnem dnevu

Najmlajši Zmaj iz družine štirih Mladih zmajev bo obeležil 6. obletnico delovanja. Kaj se zgodi, če daš mladim v Črnučah prostor, da se izrazijo? Preverite v petek, 9. 9. od 15. ure naprej na ploščadi pred in v Četrtnem mladinskem centru Črnuče (ČMC Črnuče) na Dunajski 367.

Festival je namenjen je vsem prebivalcem Četrtne skupnosti Črnuče, še posebej pa mladim, ki bodo lahko aktivno sodelovali pri programu.

Izdelovali bomo vodne rakete in preko tega obiskovalcem približali eksperimente, z bobnarjem Alešem se bomo učili bobnarskih osnov, s Petro iz Društva 5. maj bomo spoznavali lepote poslikave telesa (body painting), z Mitjo in Tino bomo osvajali večerno ličenje in se sladkali s palačinkami.

9. septembra je tudi Dan fetalnega alkoholnega sindroma. Na svetu živi na milijone oseb s fetalnimi alkoholnimi motnjami, katerih kakovost življenja je slabša zato, ker so njihove matere v nosečnosti pile alkohol. Na rojstnem dnevu se bomo teme dotaknili z delavnico, na kateri boste izvedeli več o fetalnem alkoholnem sindromu. Pridružil se nam bo Anže Krautberger in podelil svojo zgodbo in izkušnje, kako se je s tem soočal sam.

Večerni del praznovanja bo zaokrožilo Športno društvo Bast z nastopom mladih, festival pa se bo v zaključil s plesom za mlade z DJ Delam zadnjič.

V primeru slabega vremena se dogodek seli v prostore ČMC Črnuče.

Vabljeni k objavi in se vidimo!

Spremljajte nas na Facebooku pod Javni zavod Mladi zmaji in CMC Crnuce!

Več informacij o dogodku dobite pri Maji Majcen, koordinatorki ČMC Črnuče, na telefonski številki 051 659 029 ali preko elektronske pošte maja.majcen@mladizmaji.si.