O-STA

Telekom Slovenije in Samsung tudi letos v oktobru ob nakupu mobitela Pink Ribbon 10 evrov namenjata Europi Donni, združenju za boj proti raku dojk

Ljubljana, 30. septembra - Telekom Slovenije in Samsung v oktobru, ki je tradicionalno posvečen ozaveščanju o raku dojk, že vrsto let s posebno različico mobitela Pink Ribbon podpirata Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna. V letošnjem oktobru bosta združenju namenila 10 evrov od vsakega prodanega mobitela Samsung Galaxy A5 2016 Pink Ribbon, ki bo od 3. oktobra dalje ekskluzivno na voljo v Telekomovih centrih po vsej Sloveniji. Vsak kupec bo ob nakupu kot darilo prejel tudi zaščitni ovitek v barvi izbranega mobitela.

Telekom Slovenije in Samsung želita z oktobrsko ponudbo mobitela Samsung Galaxy A5 2016 Pink Ribbon prispevati k čim boljši osveščenosti o raku dojk. Mojca Senčar, predsednica Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna, ob tem poudarja, da so v združenju tudi letos "v rožnatem oktobru veseli podpore Telekoma Slovenije in Samsunga, ki nam že vrsto let stojita ob strani in z akcijo Pink Ribbon prispevata, da se glas projektov Europe Donne sliši po vsej Sloveniji. Z aktivnostmi, ki jih izvajamo tako v rožnatem oktobru kot skozi vse leto, osveščamo o raku dojk, pomenu rednega samopregledovanja in udeležbe v preventivnih presejalnih programih, ki so namenjeni zgodnjemu odkrivanju sprememb. Za svoje zdravje smo sicer odgovorni sami, tako da poskrbimo za zdrav življenjski stil z zdravo prehrano in redno telesno aktivnostjo ter se naučimo poslušati in opazovati svoje telo. Predvsem pa - ob kakršnihkoli spremembah ne odlašajmo z obiskom zdravnika."

Samsung Galaxy A5 2016 Pink Ribbon je tanek pametni mobitel z operacijskim sistemom Android, ki navdušuje s privlačno obliko, kovinskim ohišjem v črni, zlati in rožnato zlati barvi ter visoko kakovostjo. Med drugim ga odlikujejo zaslon Super AMOLED z diagonalo 13,21 cm (5,2"), odličen fotoaparat (13 MP), 16 GB vgrajenega spomina z možnostjo razširitve (microSD), izboljšana funkcija za varčevanje z baterijo, možnost hitrega polnjenja in čitalec prstnih odtisov. Ob vezavi za 24 mesecev velja akcijska ponudba, in sicer 11,50 evra mesečno (skupaj 276 evrov), ob vezavi za 12 mesecev pa 27 evrov mesečno (skupaj 324 evrov). Redna cena mobitela je 440 evrov. Od vsakega prodanega mobitela Telekom Slovenije in Samsung 10 evrov namenita Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna.

Pri preventivnem samopregledovanju dojk si lahko ženske pomagajo z brezplačno aplikacijo Breast Test Zaupaj svojim rokam. Namen aplikacije je spodbujanje deklet v poznih najstniških letih in žensk vseh starosti k rednemu in pravilnemu samopregledovanju. Uporabnice si lahko v okviru aplikacije nastavijo opomnik za mesečni samopregled, preverijo slikovni prikaz pravilnega samopregledovanja in si kronološko zapisujejo zaznane spremembe. Na Samsung Galaxy A5 2016 Pink Ribbon si uporabnice aplikacijo enostavno naložijo s spletne trgovine Google Play.

Več informacij o aplikaciji je na voljo na spletni strani​ breast-test.com.​