O-STA

Gasilci, civilna zaščita, policisti, reševalci in vojaki bodo v Europarku ozaveščali o pomenu varnosti

Prihajajoči konec tedna bodo gasilci, civilna zaščita, policisti, reševalci in vojaki v Europarku izvedli različne preventivne aktivnosti, potekala pa bo tudi velika reševalna vaja, ki bo prikazovala ukrepanje enot zaščite in reševanja v primeru železniške nesreče.

Gasilci, junaki slovenskih src, ki nam ob nesreči vedno znova nesebično priskočijo na pomoč, se zavedajo pomena ozaveščanja prebivalcev o požarni varnosti. Zato bodo v oktobru, mesecu požarne varnosti, izvedli različne preventivne aktivnosti. Da bodo pri tem čim bolj učinkoviti, so moči združili z Europarkom, kjer bodo v soboto in nedeljo, 8. in 9. oktobra, izvedli predstavitev zaščite in reševanja.

Obiskovalcem Europarka se bodo konec tedna na nakupovalnih ulicah predstavili gasilci, civilna zaščita, policisti, reševalci in vojaki. V nedeljo, 9. oktobra 2016, pa bo ob 10. uri v Mariboru potekala tudi velika vaja sil zaščite in reševanja RS. Vaja, na kateri bo sodelovalo več kot 300 posredovalcev, tam pa bodo tudi številna vozila in oprema, bo prikazovala ukrepanje v primeru železniške nesreče. Ob strokovnem komentarju si jo bo moč ogledati z vrhnjega parkirišča Europarka.

Dogodka se že veseli poveljnik GZ Maribor, Samo Robič, ki pravi, da je ozaveščanje velikega pomena, saj s pravilnim pristopom ter predvsem učinkovitim posameznikovim gašenjem v začetni fazi požara preprečimo širjenje požara in nastanek večje materialne škode ter vpliva na zdravje ljudi. "Sam dogodek je humanitarno naravnan in s predstavitvijo širši javnosti pomeni doprinos k požarni varnosti ter varnosti pred naravnimi in drugimi nesrečami nasploh." še dodaja poveljnik GZ Maribor.

S tem pa se strinjajo tudi v Europarku, kjer so z veseljem pozdravili pobudo GZ Maribor in se pridružili vseslovenski akciji ozaveščanja. Ker se zavedajo izrednega pomena, ki ga bo imel dogodek za družbo in vsesplošno varnost, bodo za izvedbo nedeljske akcije omejili tudi svoje poslovanje: "Nakupovalno središče bo sicer odprto kot po navadi, le za potrebe izvedbe vseslovenske akcije ozaveščanja bodo med 10:00 in 13:00 zaprti vzhodni vhodi in izhodi iz garažne hiše iz strani Pobreške ceste (severni del). Tako bomo podprli prizadevanja sil zaščite in reševanja ter izvedbo velike vaje državnega pomena, ki je bila načrtovana na osnovi sklepa vlade Republike Slovenije." je povedala center managerka Europarka Simona Mandl.

Čaka nas torej poučen konec tedna v prijetni družbi pogumnih junakov.