O-STA

Projekt za hitrejši vstop jezikoslovcev na trg dela

Pozdravljeni,


ker mladi po koncu študija težko najdejo delo, sta Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani in skupina Jezikovnik zagnali projekt, ki bo mladim jezikoslovcem omogočil hitrejši vstop na trg dela in pridobitev relevantnih delovnih izkušenj. Septembra smo zagnali spletni portal jezikovnik.si, prek katerega lahko učitelji jezikov, tolmači in lektorji oddajo prijave za delo v podjetjih, ki so združena v skupini Jezikovnik, to so: Jezikovna agencija LanguageSitter®, Jezikovna Akademija, Prevajalska agencija Alamma in Jezikovne storitve Peresce, nabor podjetij pa se bo večal. Pomembno je tudi, da bodo morala vsa podjetja, ki se bodo pridružila Jezikovniku, sprejeti zavezo, da bodo svoje sodelavce in podizvajalce vedno plačevali v dogovorjenem znesku in vedno v dogovorjenem roku. Storitev za iskalce dela je brezplačna.

Skupina Jezikovnik bo organizirala tudi izobraževalno-zaposlitvene dogodke, na katerih bodo jezikoslovci stopili v stik s potencialnimi delodajalci in pridobivali praktična znanja. V sredo, 19. oktobra, bo tako Prvi karierni dan za jezikoslovke in jezikoslovce. Potekal bo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, začel pa se bo ob 10.00.

Vabimo vas, da se vaš medij udeleži dogodka, seveda pa vam lahko projekt Jezikovnik predstavimo že prej.

Če potrebujete kakršne koli informacije, se lahko obrnete name (polona.movrin@ff.uni-lj.si, 031 325 513) ali pa na direktorja jezikovne agencije LanguageSitter®, Marta D. Buha, ki je dosegljiv na elektronskem naslovu mart@languagesitter.si in na številki mobilnega telefona 041 739 397.