O-STA

Prva trgovina Superdry v Sloveniji se je odprla v Europarku

Europark predstavlja novost: med številnimi raznolikimi ponudniki odslej tudi blagovna znamka Superdry.

V Europarku v jesen niso zakorakali le s pestro modno revijo, temveč tudi z novimi prodajalnami. Med 120 prodajalnami in lokali, ki se raztezajo na 40 tisoč kvadratnih metrih, je v pritličju zaživela tudi prva trgovina Superdry v Sloveniji, ki bo postregla z novo kolekcijo jesen-zima2016/17!

Superdry je sodobna blagovna znamka z britanskimi koreninami, ki se osredotoča na izdelke visoke kakovosti, združuje angleško kakovost, vplive japonskega grafičnega dizajna in pridih vintage Amerike. Superdry pokriva vse segmente moških in ženskih oblačil s poudarkom na ulični in urbani modi. Prepoznaven je po živahnih barvah, ki po mnenju Superdryevih oblikovalcev izražajo tako potrebno pozitivno energijo in noro hiter tempo mestnega življenja. Njegov DNK izvira iz navdihujočega potovanja v Tokio, ki se zlije z raznolikim britanskim življenjskim stilom.

Med prvimi je trgovino obiskala center managerka Europarka Simona Mandl, ki si je z zanimanjem ogledala ponudbo. "Veseli smo, da se nam je pridružila nova blagovna znamka, da se je prva trgovina Superdry odprla prav na Štajerskem," je otvoritev pospremila Mandlova. Sodobna blagovna znamka narekuje modni preobrat: manj je več. Kolekcija slavi detajle. V moški kolekciji prevladujejo monokromatska paleta in grobi jesenski odtenki: oglje, črna in optična bela so osnova, ki je povezana z detajli v indigo modrih in kakijevo zelenih tonih. Flanel kot ključni material za izdelavo majic, v črtasti kombinaciji rdečih in kobaltno modrih odtenkov, prikliče duha Združenih držav Amerike. V liniji Outwear prevladujejo silhuete bomber modela in jakne modela Harrington. Denim kosi s karbonskim premazom in usnjene jakne z voskom pa v stilu motociklizma dodajo kolekciji značilnosti Velike Britanije.

Ženska kolekcija za jesen/zimo prinaša tri glavne linije: Arizona Skies, Eastern Romance in Nordic. Medtem ko v prvi prevladujejo jakne z resicami, izdelane iz mehkega usnja, hlače in majice v toplih jesenskih tonih, drugo linijo oplemeniti paleta črnih, sivih in globoko rdečih odtenkov. Usnjene hlače, motoristične jakne, boho srajce in brezrokavniki iz obdelane ovčje volne nosijo pravi podpis blagovne znamke. V zadnji, nordijski liniji je značilna casual dnevna kombinacija: blede majice in denim bluze, dolge majice, ki se nosijo kot obleke, in podložene bomber jakne. Jasni rezi in natančni kroji so prepoznavni tudi pri legendarnem modelu jakne Istegade in so namenjeni popolnemu ujemanju z obutvijo in kolekcijo modnih dodatkov Superdry, narejenih iz semiša, vse pa je podlaga za mestne šik dnevne kombinacije.