O-STA

Fujitsu ETERNUS osnuje serijo pomnilnikov all-flash

Ljubljana, 12. oktober 2016

- Slika je na voljo na spletni strani AP Images (http://www.apimages.com) -

Fujitsu je danes spremenil dinamiko primarnega pomnilnika v poslovnih računalniških okoljih z uvedbo izjemno hitrih pomnilniških sistemov all-flash. Novi ETERNUS AF all-flash modeli so najhitrejši pomnilniški sistemi, ki združujejo tehnologijo all-flash z vsakdanjimi aplikacijami s ciljem spodbujanja preoblikovanja podjetij.

Čeprav je hitrost procesorjev in omrežij ostala v koraku z zahtevami vse hitrejših aplikacij in nenehne rasti podatkov, je klasična pomnilniška tehnologija trdih diskov HDD zaostala. Fujitsu ponuja rešitev tej težavi z novimi pomnilniškimi sistemi all-flash ETERNUS AF, ki uporabljajo trde diske SSD.

ETERNUS AF združujejo sistemsko zanesljivost z izjemno nizkim odzivnim časom, ki ga današnje podjetniške aplikacije potrebujejo - saj trdi diski SSD delujejo 500-krat hitreje od klasičnih trdih diskov -, da zagotovijo najboljše delovanje za različne naloge, kot so delo s podatkovnimi bazami, virtualnimi namizji (VDI), analizo in masovnimi podatki. Nova družina ETERNUS AF povečuje privlačnost pomnilnikov flash bolj kot kadarkoli prej, zahvaljujoč konkurenčnim cenam in nižjim skupnim stroškom lastništva za vse sisteme all-flash, ki zahtevajo manj vzdrževanja in so bolj zanesljivi od pomnilniških sistemov na osnovi trdih diskov HDD.

Michael Keegan, vodja linije izdelkov za poslovne kupce pri podjetju Fujitsu EMEIA, je rekel: "Prinašamo izjemno hitre pomnilnike all-flash množičnemu trgu z novimi cenovnimi točkami tako za nakup kot za delovanje, zaradi česar je sistem all-flash ETERNUS AF ugodna in učinkovita rešitev za konvencionalno podjetništvo. Svojim strankam ob vedno večji privlačnosti ekonomije pomnilnikov all-flash ponujamo možnost ustvarjanja hitrejših in bolj odzivnih informacijskih okolij, ki zlahka povečajo koristi digitalnih storitev in naslednje generacije podatkov ter aplikacij, dostopnih kjerkoli."

Pomnilniški sistemi ETERNUS AF strankam ponujajo možnost, da svoje podatkovne centre nadomestijo z izjemno hitrimi in zlahka razširljivimi pomnilniškimi rešitvami, ki lahko prav tako znatno zmanjšajo stroške. Računalniškim ekipam prav tako omogočajo bistveno poenostavljene operacije: lastnost avtomatizirane kakovosti storitev izjemno zmanjša upravne in vzdrževalne zahteve, saj sistemske inženirje razbremeni dolgočasnih in ponavljajočih se nalog.

ETERNUS AF prav tako zagotavlja nenehne poslovne operacije in podjetjem zagotavlja mirno vest. Ustvarjanje rezervnih kopij pomembnih poslovnih podatkov odpravlja tveganje izgube podatkov, v primeru izpada sistema funkcija za nadomestni način delovanja takoj preklopi na sekundarni sistem. Fujitsu prav tako zagotavlja združljivost med klasičnimi pomnilniškimi sistemi ETERNUS DX in sistemi ETERNUS AF. Podjetja lahko ob svojih prvih korakih v svet sistemov all-flash združijo oba sistema in tako izkoristijo prednosti pomnilnika flash, obenem pa še naprej uporabljajo obstoječo infrastrukturo podatkovnega centra.

Stranke, ki izberejo ETERNUS AF, lahko tudi prihranijo pri stroških, zahvaljujoč vgrajenim tehnologijam

odstranjevanja podvojenih podatkov in kompresiranja podatkov, ki zagotavljajo, da sistem Fujitsu ETERNUS AF samodejno optimizira obseg podatkov, kar zmanjša zahteve glede zmogljivosti trdega diska SSD do petkrat. To se doseže z vgrajeno funkcijo odstranjevanja podvojenih podatkov, ki določi in odstrani podvojene podatke, nato pa kompresira podatke tako, da odstrani vse nepotrebne informacije. Sistemi all-flash zavzamejo manj prostora v podatkovnem centru in porabijo manj energije za moč in hlajenje v primerjavi s klasičnimi trdimi diski.

Na začetku bo Fujitsu ponujal dva modela all-flash. Najnaprednejši ETERNUS AF650 se ponaša z 256 GB maksimalnega sistemskega pomnilnika in največ 96 trdih diskov SSD, kar ponuja 368 TB surove zmogljivosti in 1843 TB dejanske zmogljivosti. Drugi model, ETERNUS AF250, ponuja 64 GB sistemskega pomnilnika, največ 24 trdih diskov SSD in 92 TB surove ter 460 TB dejanske zmogljivosti. Izračun temelji na ocenjenem deležu 5:1 med odstranjevanjem podvojenih podatkov in kompresiranjem podatkov.

Cene in razpoložljivost

Sistemi FUJITSU Storage ETERNUS AF so na voljo za takojšnje naročilo, podjetje Fujitsu pa pričakuje prve pošiljke konec oktobra. Cene se razlikujejo glede na državo in nastavitve.

Kontakt za medije

Ibolya BeresE-pošta: Ibolya.Beres@ts.fujitsu.com

Aneliya Petkova

E-pošta: anelia.petkova@ts.fujitsu.com

O podjetju Fujitsu: http://www.fujitsu.com/si/