O-STA

Virgin Cruises razpira jadra z novim imenom "Virgin Voyages"

18.10.2016 20:53 UTC

Podjetje za križarjenja Sira Richarda Bransona razkrilo novo ime in ikono, podpisano pogodbo o gradnji ladij in prvo partnerstvo za čisto energijo na svetu

MIAMI, ZDA--(BUSINESS WIRE)-- Ustanovitelj skupine Virgin Group Sir Richard Branson je danes predstavil Virgin Voyages kot navdihujočo novo identiteto podjetja za križarjenja. Skupaj s predsednikom in glavnim izvršnim direktorjem podjetja Tomom McAlpinom sta sporočila novo ime in povedala, da je podjetje Virgin Voyages uradno podpisalo pogodbo o gradnji treh plovil z velikim italijanskim ladjedelniškim podjetjem Fincantieri ter da bo podjetje prvo podjetje za križarjenja na svetu, ki bo uvedlo sistem čiste energije, Climeon Ocean.

Pričujoče pametno sporočilo za javnost vključuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: http://www.businesswire.com/news/home/20161018006741/en/

Sir Richard Branson in predsednik in glavni izvršni direktor podjetja Tom McAlpin predstavljata Virgin Voyages kot novo identiteto križarskega podjetja. (Foto: Business Wire)

Predstavitveni dogodek, ki je potekal v hotelu Faena Hotel Miami Beach, je vključeval osupljivo gledališko predstavo, v kateri je Sir Richard nastopil z dvema plesalkama ob dveh palubnih ležalnikih pred občinstvom mednarodnih predstavnikov medijev ter miamijskih politikov in poslovnežev.

Sir Richard je izrazil zavezo podjetja Virgin Voyages, da za vedno spremeni svet križarjenj. "Na tisoče bodočih potnikov in strokovnjakov za potovanja je z nami delilo svoje misli ter nam naročilo, naj pripravimo najbolj privlačne počitnice na morju in menilo, da bi jim že samo ime podjetja moralo povzročati vrtoglavico zaradi pričakovanja," je dejal Sir Richard. "Z veseljem vam sporočam, da se sedaj imenujemo Virgin Voyages in čeprav nas čaka še veliko dela z gradnjo treh ladij, komaj čakamo da vas pozdravimo na krovu ladje vsega tistega, kar še prihaja."

Virgin Voyages s podporo glavnih investitorjev Bain Capital Private Equity in Virgin Group pričakuje, da bo finančni paket, vreden več milijard dolarjev, za nakup treh ladij pripravljen v kratkem. Glavna posojilna partnerja bosta Cassa depositi e prestiti (Cdp) in UniCredit, posojilo pa bo v polnosti podprto s strani italijanske izvozno kreditne agencije SACE in SIMEST-a, ki sta oba podružnici podjetja Cdp. McAlpin je predstavil časovnico gradnje ladij, ki vključuje rezanje jekla v začetku leta 2017, začetek gradnje pa naj bi sledil v Genovi v zadnjem četrtletju 2017.

"Naši partnerji svetovnega formata, kot so Bain Capital Private Equity, Virgin Group in Fincantieri kot tudi finančni vplivneži kot so Cdp, UniCredit, SACE in SIMEST, kažejo, da ima Virgin Voyages močno podporo in je zavezana temu, da bo razvila neverjeten izdelek. Ta bo vse prej kot le še eno križarjenje oz. počitnice, bo izkušnja, ki vas bo spremenila in vam omogočila pustolovščino v zelo pristni obliki," je dejal McAlpin.

Virgin Voyages je prvo veliko podjetje za križarjenja, ki je vzpostavilo partnerstvo s Climeonom, svetovno znanim inovatorjem na področju čiste energije. Virgin bo na vse tri svoje ladje namestil Climeon Ocean, sistem, ki bo pretvarjal energijo nižjega razreda v čisto energijo. Posledični učinek na okolje bo približno 5.400 ton letnega prihranka ogljikovega dioksida na ladjo - za posrkanje česar bi 180.000 dreves porabilo 30 let.

"S toplotno-energijskim sistemom Climeon smo naredili okoljski preboj in sodelovanje z Virgin je za nas zelo pomembno. Veseli smo, da sta se Sir Richard Branson in Virgin, ki sta trajnostno naravnana, odločila, da bosta postala pionirja te tehnologije. Spreminjanje vroče vode v elektriko bo velik vir proizvodnje energije, ki se premika naprej," je dejal utemeljitelj in glavni izvršni direktor podjetja Climeon, Thomas Öström.

Prva ladja Virgin Voyages bo prispela v PortMiami leta 2020 z več kot 2,700 potniki in 1,150 navdušenimi člani osebja. Za prvo ladjo bo podjetje Virgin Voyages ponujalo vrsto potovanj po Karibih do pristanišč, ki ponujajo prav posebne in zelo družabne izkušnje. Bodoče potnike vabimo, da si ogledajo Virgin Voyages z obiskom spletne strani www.virginvoyages.com ali nam sledijo prek @virginvoyages na Instagramu, Snapchatu inTwitterju ter seveda Facebooku.

Sporočilo za javnost v izvirniku si oglejte na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20161018006741/en/

Kontakt:

Za Virgin Voyages
rbb komunikacije
Shawn Warmstein, 305-444-3383
podpredsednik
Shawn.Warmstein@rbbcommunications.com

Vir: Virgin Voyages

Foto: Sir Richard Branson in predsednik in glavni izvršni direktor podjetja Tom McAlpin predstavljata Virgin Voyages kot novo identiteto podjetja za križarjenja. (Foto: Business Wire)

Logotip