O-STA

Europarkovo živalsko kraljestvo

Na obisku je tradicionalna razstava malih živali.

V pestro jesensko dogajanje v mestu se tudi letos vključuje razstava malih živali v Europarku, ki bo trajala do nedelje, 23. oktobra. Ob svoji 100-letnici prireja Društvo združenih gojiteljev malih živali Maribor jubilejno regijsko razstavo z mednarodno udeležbo na tradicionalni lokaciji - pisana druščina različnih pasem in barv malih živali obiskovalce pozdravlja v kletni etaži Europarkovega parkirišča pri vhodu 2.

"Razstava je tudi tokrat izobraževalna in poučna, saj se Europarkovi obiskovalci od živali lahko tudi veliko naučijo: zanimivosti o posamezni vrsti, življenju, njihovem okolju in prehranjevanju. Kunci, morski prašički, sobne in okrasne ptice, golobi in druge vrste ptic ter živali bodo naše obiskovalce tako povabili v prav posebno živalsko kraljestvo." je povedala center managerka Simona Mandl. Za mnoge otroke je prav razstava prvi, včasih pa tudi edini neposredni stik z malimi živalmi, zato bodo razstavo tudi letos obiskale organizirane skupine vrtcev in osnovnih šol. Organizatorji so v preteklih letih opazili, da številni otroci nato razstavo obiščejo tudi popoldan, s svojimi starši in se vrnejo domov z novim hišnim prijateljem.

Razstava je odprta v poslovalnem času Europarka, od četrtka 20. oktobra do nedelje, 23. oktobra, predšolski otroci pa imajo prost vstop.