O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Župan sprejel državne podprvakinje 19. državnega tekmovanja mladincev in pionirjev iz PGD Škale

Velenje, 26. oktober 2016 - Danes popoldan je župan Mestne občine Velenje v mestni hiši sprejel državne podprvakinje 19. državnega tekmovanja mladincev in pionirjev iz PGD Škale.

17. septembra je na Golteh potekalo 19. državno tekmovanje pionirjev in mladincev in 16. državno tekmovanje gasilcev pripravnikov v gasilski orientaciji. Udeležilo se ga je 186 tričlanskih ekip mladih gasilcev in gasilk, starih od 7 do 18 let, skupaj s svojimi mentorji. Ekipe so morale v čim krajšem času, le s pomočjo karte in kompasa, preteči ali prehoditi pot, vmes najti kontrolne točke in na njih opraviti določeno nalogo. Mladinke PGD Škale so zasedle odlično drugo mesto in postale državne podprvakinje tekmovanja v svoji kategoriji.

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je čestital mladim gasilkam - Pii, Anji in Loti ter povedal, da smo v Velenju na svoje gasilce zelo ponosni. Zahvalil se jim je, saj s svojimi uspehi na tekmovanjih tako dobro skrbijo za pozitivno promocijo našega mesta. Povedal je tudi, da je zelo vesel, da med gasilci sreča vedno več mladih občank in občanov.

Mladim gasilkam in njihovim mentorjem je zaželel, da bi tudi v prihodnje dosegali tako dobre rezultate.

Pošiljamo fotografiji s sprejema.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Mestna občina Velenje

Kabinet župana


Mag. Maša Kočevar

Služba za odnose z javnostmi

T: 03/8961 546 F: 03/8961 654

www.velenje.si


P1040917.jpg

P1040913.jpg