O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Sprejem Naj gospodarja leta 2016

Velenje, 28. oktober 2016 - Danes dopoldan je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič sprejel Naj gospodarja leta 2016 Roka Ježovnika, ki je naziv prejel na tradicionalni prireditvi, v organizaciji Časopisno-založniške družbe Kmečki glas in tednika Kmečki glas.

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je Roku Ježovniku čestital za zmago na tekmovanju ter se mu zahvalil za pozitivno promocijo mesta Velenje in tudi Šaleške doline. Izrazil je veselje, da je Velenje, poleg številnih nazivov - najlepše urejeno mesto, prostovoljstvu prijazno mesto, energetsko najodmevnejša občina, vedno bolj prepoznavno tudi po kmetijski dejavnosti. Leta 2014 je namreč naziv Mlada kmetica osvojila Darja Miklavžina iz Škal nad Velenjem.

Rok Ježovnik kmetuje na 15 hektarjev veliki kmetiji v Šentilju skupaj s partnerico Tamaro Borovnik, ki se je tudi potegovala za naslov mlade kmetice. Njihova glavna dejavnost je prireja mleka, ki ga prodajo v Mlekarno Celeia. Zaradi neugodnih razmer na področju prireje mleka, nizkih odkupnih cen, razmišljata o preusmeritvi v perutninarstvo, vzrejo kokoši nesnic in piščancev.

Tekmovanje za mlado kmetico in mladega gospodarja je letos potekalo v Straži pri Novem mestu, od koder je doma lanska mlada kmetica Petra Dular, ki si je ta naslov prislužila na tekmovanju v Velenju. Tekmovanje namreč organizirajo v občini, od koder prihaja aktualna mlada kmetica. Mlada kmetica 2016 je postala Maja Ambrožič iz Zasipa pri Bledu, kjer bo potekal izbor v prihodnjem letu.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje