O-STA

Urška Arlič Gololičič prvič v vlogi Gilde v Verdijevem Rigolettu v izvedbi SNG Opera in balet Ljubljana

Spoštovani predstavniki medijev!

V nadaljevanju najdete sporočilo za javnost, v katerem napovedujemo sobotno operno predstavo Rigoletto s sopranistko Urško Arlič Gololičič, ki bo prvič zapela v vlogi Gilde. "To je zame ena tistih vlog, o katerih celo življenje na skrivaj sanjariš, vendar niti ne pomisliš, da se ti bo nekoč želja uresničila. Presrečna sem, da lahko izvajam to nežno, toplo vlogo in dam vanjo košček sebe," je svoje občutke strnila večkrat nagrajena operna solistka, redna članica ljubljanskega opernega ansambla.

Sporočilu prilagamo tudi fotografijo solistke.

Več informacij o predstavi dobite na spletni strani gledališča: http://www.opera.si/sl/program/predstava/opera/rigoletto/?d=420.

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za objavo v vaših medijih.

Lepo vas pozdravlja umetniška ekipa SNG Opera in balet Ljubljana.

###
SPOROČILO ZA JAVNOST Ljubljana, 14. 11. 2016

Urška Arlič Gololičič prvič v vlogi Gilde v Verdijevem Rigolettu

V soboto, 19. novembra, bo pred občinstvom ljubljanske Opere prvič v vlogi Gilde v Verdijevem Rigolettu nastopila redna članica opernega ansambla, sopranistka Urška Arlič Gololičič. Iz petja je diplomirala leta 2005 na ljubljanski AG v razredu izr. profesorice Irene Baar, v letu 2009 pa sklenila podiplomski študij pri izredni profesorici Vlatki Oršanić. Za svoje delo večkrat nagrajena solistka je leta 2012 na našem odru debitirala v vlogi Violette v Traviati, leto kasneje pa v vlogi Minke v Gorenjskem slavčku. O doživljanju vloge je Urška Arlič Gololičič povedala: "To je zame ena tistih vlog, o katerih celo življenje na skrivaj sanjariš, vendar niti ne pomisliš, da se ti bo nekoč želja uresničila. Presrečna sem, da lahko izvajam to nežno, toplo vlogo in dam vanjo košček sebe. Vstopam v že utečeno predstavo, tako da je zame to še toliko večja odgovornost, saj nisem bila deležna začetka predstave, vendar so resnično vsi kolegi, vključno z legendarnim maestrom Voltolinijem in naslovnim protagonistom Markom Kobalom, močno vzpodbudni in skrbni. Srčno se veselim novega poglavja na svoji poti."

Z opero Rigoletto je Verdijeva melodika postala še toplejša in izrazitejša in čeprav prevladuje spevni element, dobiva pomembnejšo vlogo tudi orkester, ki zelo prepričljivo ustvarja razpoloženje in poglablja psihološko ozadje. Vodil ga bo Loris Voltolini. Poleg Marka Kobala v naslovni vlogi bo Arlič Gololičičeva v vlogi Gilde nastopila še z Aljažem Farasinom v vlogi vojvode Mantovskega, s Sašem Čanom v vlogi Sparafucila, z Vlatko Oršanić v vlogi Magdalene in Juanom Vasletom v vlogi grofa Monterona.