O-STA

Picassovo posestvo prodano predsedniku uprave Scepterja Rayou Withanagu

27. januar 2017, 15:00 UTC

MOUGINS, Francija - (BUSINESS WIRE) - Obsežno posestvo in zadnji dom Pabla Picassa v Mouginsu v Franciji je bilo prodano brunejskemu finančniku Rayou Withanagu za vsoto, ki je niso razkrili. Župan Mouginsa je prodajo, o kateri je poročal Wal Street Journal, potrdil v uradnem sporočilu za medije.

To pametno sporočilo za medije vsebuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo si lahko ogledate tukaj: http://www.businesswire.com/news/home/20170127005359/en/

L'Antre du Minotaure v Mouginsu v Franciji (Foto: Business Wire)

G. Withanage, ki živi na Bermudih in v Londonu, je ustanovitelj in predsednik uprave Scepter Partners, investicijske in poslovne banke za državne vlagatelje. Je tudi ustanovitelj skupine BMB z njegovim visočanstvom, princem Abdulom Alijem Yil Kabierjem iz brunejske kraljeve družine.

Ugledna nepremičnina L'Antre du Minotaure (Minotavrov brlog) velja za eno najlepših posestev na jugu Francije.

Nepremičnina, ki je bila nedavno razkošno prenovljena pod vodstvom priznanega arhitekta Axla Vervoordta, se razteza na več kot treh hektarih z oljčnimi nasadi, starimi več kot 500 let. Posestvo je največje takšno posestvo na tem območju.

Picasso je imel med bivanjem z ženo Jacqueline in njeno hčerko Cathérine na posestvu v glavnem poslopju atelje, v katerem je imel eno svojih najbolj ustvarjalnih obdobij. Hišo in vrtove je zasnoval sam Picasso. Na posestvu so še danes ohranjene originalne umetnine in pohištvo. Ob njegovi smrti je bilo v hiši za več kot milijardo ameriških dolarjev umetnin.

Pred Picassom je bila hiša v lasti družine Guinness, poznana pa je tudi kot priljubljeno letno domovanje Winstona Churchilla, ki je na posestvu naslikal vrsto del. Zgodovina hiše sega do več kot tisoč let stare opatije, trenutno pa se nahaja zraven Notre-Dame-De-Vie, ene najstarejših cerkva v regiji. Vrtovi so poznani po vsej Franciji, na njih pa rasteta tudi ena največjih glicinij v Evropi ter vrsta vrtnice, ki jo je vzgojil sam Picasso in raste samo na tem posestvu.

Z novimi lastniki bo posestvo namenjeno dobrodelnim dejavnostim lokalnih ustanov in promociji umetnosti. Dohodki bodo namenjeni za podporo iniciativ za trajnostni razvoj iz Monaka.

Nazadnje je bilo posestvo v lasti nizozemskega nepremičninarja Toma Moeskopsa in BMB Alliance. Prodaja je del prestrukturiranja skupine BMB Group, ki je izločila del premoženja za ustanovitev Scepter Partners, pogodba pa je bila podpisana lansko leto.

O Rayu Withanagu

Rayo Withanage je ustanovitelj in predsednik uprave Scepter Partners. Izučen za pravnika za združitve in prevzeme z magisterijem z London School of Economics je Withanage vodil razvoj poslovne banke in glavnega investicijskega posla Scepter Partners. Podjetje je kapitalsko združenje družinskih in državnih vlagateljev. Višja uprava Scepterja se je leta 2015 razvila iz Blackstone Group pod vodstvom Anthonyja Steainsa. S sedežem na Bermudih in pisarnami v New Yorku in Hongkongu ima Scepter podporo z več kot 14 milijardami ameriških dolarjev v diskrecijskem premoženju. Ustanovljen je bil za pridobivanje velikih kapitalskih sredstev, osredotoča se na naravne vire, infrastrukturo, nepremičnine ter medije in telekomunikacije. G. Withanage ima šrilanške in portugalske korenine. Rojen je na Fidžiju, večinoma pa je odraščal na Bermudih, Novi Zelandiji in v Bruneju.

Izvorno sporočilo lahko preberete na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20170127005359/en/

Kontakti

Hill+Knowlton Strategies
Caleb Barnhart, 212-885-0310
caleb.barnhart@hkstrategies.com

Vir: Scepter