O-STA

Podpisan dogovor o izvedbi 17. Svetovnega festivala praženega krompirja

Zavod za turizem Šaleške doline in Turistično društvo Velenje sta v sodelovanju z Društvom za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi v Planici izvedla udarno promocijo Svetovnega festivala praženega krompirja, ki ga bo v soboto, 2. septembra 2017, v Velenju gostila Mestna občina Velenje.

Promocijo festivala in degustacijo praženega krompirja so izvedli ta vikend na finalu svetovnega pokala v smučarskih poletih v dolini pod Poncami. Ob ponvi s praženim krompirjem se je zbralo veliko število obiskovalcev, poslovnežev in drugih gostov.

Na letošnjem festivalu bo sodelovalo več kot 80 ekip iz Slovenije in tujine (Švedske, Velike Britanije, Združenih držav Amerike, Nemčije, Avstrije, Madžarske...). Vsako leto se zbere več simpatizerjev praženega krompirja, zato tudi letos pričakujemo izjemen dogodek, na katerem bo približno 10 tisoč ljubiteljev uživalo v praženem krompirju in spremljevalnih prireditvah.

Organizacijski komite Planica (OK Planica) že vrsto let podpira omenjeni festival in pomaga pri promociji, tako je bilo tudi letos. V Planici je bil podpisan dogovor o izvedbi 17. Svetovnega festivala praženega krompirja v Velenju, ki sta ga ob prisotnosti predsednika OK Planica Draga Bahuna podpisala predsednik Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi Stane Menard in podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje