O-STA

Podeljene nagrade najboljšim športnikom

Velenje, 5. april - Sinoči je bila v Domu kulture Velenje prireditev Športnik leta 2016, na kateri smo podelili priznanja v lanskem letu najuspešnejšim športnicam in športnikom iz naše občine.

Najboljši športnik invalid za leto 2016 je strelec Franček Gorazd Tiršek, najboljša športnica invalidka leta 2016 je Maruša Golčer, ekipa leta 2016 je Rokometni klub Gorenje Velenje, športnica leta 2016 je športna plezalka Janja Garnbret in športnik leta 2016 deskar Tim Kevin Ravnjak.

Uvodoma sta nominirance in goste pozdravila podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik.

Na prireditvi so nastopili Manca Špik, Isaac Palma, 6 Pack Čukur s plesalci plesne šole Spin, akrobati in urbani športniki.

Športna zveza Velenje je na podlagi razpisa za izbor naj športnika v letu 2016, ki so ga objavili januarja letos, prejela predloge klubov in društev, ki delujejo v mestni občini Velenje. Predloge je pregledala posebna komisija za izbor naj športnice in športnika ter jih ocenila na podlagi razpisa in pravilnika o priznanjih Športne zveze Velenje. Izbrala je tri nominirance ter med nominiranimi najboljše za vsako od razpisanih kategorij.

V Velenju smo nazive športnik leta prvič podelili leta 1971 (za leto 1970). Prireditev odtlej organiziramo vsako leto, saj želimo odlične rezultate športnikov nagraditi in jim izreči javno priznanje ter jih spodbuditi in motivirati za nadaljnje športno udejstvovanje.

Posredujemo vam tudi bilten Športnik leta v Mestni občini Velenje, v katerem so zbrani vsi podatki o velenjskih športnikih.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje