O-STA

Tehnični dan za devetošolce velenjskih osnovnih šol

Velenje, 5. maj 2017 - Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje bo v ponedeljek, 8. maja 2017, pripravil Tehnični dan za devetošolce velenjskih osnovnih šol, s katerim bomo obeležili 4. svetovni teden prometne varnosti.

Ob 9. uri bo v protokolarni sobi Mestne občine Velenje (Titov trg 1, Velenje) potekala okrogla miza na temo HITROST, na kateri bodo sodelovali predstavniki Zavoda VOZIM in nevladnih organizacij Global Alliance of Road Safety ter drugi soustvarjalci prometne varnosti v mestni občini Velenje. Cilj okrogle mize je predstaviti primere dobre prakse, obenem pa izpostaviti potencialno kritične točke v občini, predvsem pa povzeti predlagane rešitve ter jih udejanjiti.

Ob 10.15 se bo v Domu kulture Velenje začela interaktivna delavnica "Še vedno vozim - vendar ne hodim", ki jo bo pripravil Zavod VOZIM.

Ob 11. uri bo na Titovem trgu prikaz varne vožnje s kolesom na poligonu in oživljanje ponesrečenca, predstavitev prometne policije, predstavitev reševalnega vozila in gasilske enote, s poudarkom na opremi, reševanje in postopek gašenja požara ter predstavitev naletnih tehnic (prikažejo vpliv hitrosti na povečanje mase predmetov pri trku, možnost preživetja ter zaviralno pot), ki jih bo moč preskusiti.

Teden prometne varnosti poteka med 8. in 14. majem 2017 pod okriljem Organizacije združenih narodov in Svetovne zdravstvene organizacije. Tema svetovnega tedna prometne varnosti je "Rešimo življenja: Zmanjšajmo hitrost!". Glavni namen tehničnega dne je dopolniti znanje osnovnošolskih otrok in dijakov o prometni varnosti, popestriti osnovnošolski program s področja prometne varnosti ter seznaniti učence s konkretnimi in uporabnimi napotki za ukrepanje v primeru prometne nesreče. Ob tem učence opozarjamo tudi na velik pomen usklajenega dela vseh odgovornih služb.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje Tehnični dan pripravlja v sodelovanju z Zavodom VOZIM, prometno policijo Celje, poklicnim jedrom Prostovoljnega gasilskega društva Velenje, Zvezo šoferjev in avtomehanikov Velenje, Zdravstvenim domom Velenje in Zdravniškim društvom Velenje.

Vsebine, ki se bodo odvijale na Titovem trgu, niso namenjene le devetošolcem, ampak tudi vsem drugim občankam in občanom.

Prijazno vabljeni!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje