O-STA

EIG zaključuje financiranje sklada Global Private Debt Fund

V najnovejšem skladu EIG Direct Lending Fund zbran dve milijardi ameriških dolarjev

WASHINGTON, ZDA--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje EIG Global Energy Partners (EIG) je v četrtek sporočilo, da se je uspešno zaključilo financiranje sklada Global Private Debt Fund (GPF IV), kar predstavlja nadaljevanje EIG-jeve platforme za kreditiranje in neposredna posojila na področju energetike in infrastrukture, ki je vodilna na trgu. Financiranje sklada GPF IV, ki se je začelo februarja 2015, se je prvič zaključilo oktobra 2015, sklad pa je doslej financiral pet investicij, od katerih sta dve v celoti realizirani. Sredstva, zbrana od investitorjev, ki prihajajo izven ZDA, predstavljajo 68% kapitalskih zavez, kar odraža globalnost EIG-jevega poslovanja. Z zaključkom financiranja GPF IV-ja EIG nadaljuje s svojim izjemnim strokovnim znanjem na področju specializiranega neposrednega kreditiranja energetskih in energetsko-infrastrukturnih projektov in podjetij na globalni ravni.

Glavni izvršni direktor EIG R. Blair Thomas je dejal: "Veseli nas zaupanje, ki so nam ga izkazale naše komanditne družbe in svetovani partnerji, in ob zaključku financiranja GPF IV smo hvaležni zanj. Uspešen zaključek je pomemben zlasti v luči 71-odstotnega padca cen nafte, do katerega je prišlo na sredini zbiranja sredstev in priča o izjemnem strokovnem znanju EIG na področju specializiranega neposrednega kreditiranja celotne globalne energetske verige. Glede na EIG-jevo poglobljeno platformo za ugotavljanje kreditne sposobnosti verjamemo, da imamo dobro izhodišče za to, da odgovorimo na konstantno povpraševanje po kapitalu za energetsko infrastrukturo in bomo še naprej zapolnjevali vrzel, ki jo puščajo tradicionalni posojilodajalci, ki jih omejujejo zakoni. Verjamemo, da so trdni tržni temelji vzpodbuda za dodatne investicije in glede na našo izkušeno ekipo, prejšnje uspehe in rastočo globalno platformo smo prepričani, da bo EIG izkoristil priložnosti, ki jih naš trg trenutno ponuja."

EIG-jev vodilni agent za plasiranje GPF IV je bila banka Credit Suisse, pravni svetovalec pa podjetje Debevoise & Plimpton LLP.

O podjetju EIG

Podjetje EIG Global Energy Partners je specializirano za zasebne investicije v energetiko in energetsko infrastrukturo na globalni ravni in od 31. marca 2017 upravlja s sredstvi v višini 15.1 milijarde ameriških dolarjev. Od leta 1982 je EIG eden vodilnih ponudnikov institucionalnega kapitala globalni energetski industriji, ki ponuja celoten spekter finančnih rešitev za podjetja in projekte v naftnem in plinskem, naftno-transportnem in infrastrukturnem sektorju ter v sektorju elektrike in obnovljivih virov na globalni ravni. EIG je investiral 23,7 milijarde dolarjev v 317 portfeljskih naložb v 36 državah. EIG ima sedež v Washingtonu, pisarne pa v Houstonu, Londonu, Sydneyju, Rio de Janeiru, Hongkongu in Seulu. Za več informacij, prosimo, obiščite www.eigpartners.com.

Izvirnik sporočila za javnost je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20170504006056/en/

Kontakt:

Sard Verbinnen & Co.
Robert Rendine / Brandon Messina, 212-687-8080

Vir: EIG Global Energy Partners