O-STA

Ustanovitelj podjetja KYOCERA dr. Kazuo Inamori bo slavnostni govornik na prireditvi Kyoto Prize at Oxford

Ljubljana, 9. maj 2017 - Eden najbolj spoštovanih svetovnih osebnosti in filantropov - ustanovitelj podjetja KYOCERA in njegov častni predsednik dr. Kazuo Inamori - je danes na Oxfordski univerzi nagovoril skupino vodilnih akademikov in dostojanstvenikov, ki so se zbrali na otvoritvi srečanja Kyoto Prize lectures.

Njegovo uvodno predavanje z naslovom 'Od družbe pohlepa do družbe altruizma', predstavlja začetek dvodnevnega programa, ki združuje prejemnike nagrade Kyoto Prize. Dogodek je sestavljen iz serije predavanj, ki poosebljajo bistvo in glavni moto prestižne nagrade: počastitev osebnosti, ki so s svojim znanstvenim, kulturnim ali duhovnim delom pomembno prispevali k izboljšanju življenja človeštva.

Prestižno nagrado Kyoto Prize, ki je bila prvič podeljena leta 1985, podeljujejo v počastitev izjemnih dosežkov na treh področjih: Napredne tehnologije, Temeljne znanosti ter Umetnost in filozofija.

Takahiro Sato, predsednik korporacije KYOCERA Document Solutions Europe B.V, je dejal: "Kyoto Prize je svetovno priznana nagrada, ki slavi pozitivne človeške dosežke in imajo pomemben vpliv na naše okolje. V Kyoceri smo ponosni, da vodila, ki predstavljajo načela našega ustanovitelja dr. Inamorija, sestavljajo tudi bistvo našega podjetja."

Srečanje Kyoto Prize at Oxford se bo odvijalo 9. in 10. maja na Blavatnik School of Government, Oxford University.

O podjetju Kyocera

Kyocera Corporation, s sedežem v japonskem Kyotu, je eden vodilnih proizvajalcev komponent iz visokotehnološke keramike namenjenih tehnološki industriji. Strateško pomembna področja v skupini Kyocera, ki jo sestavlja 226 podružnic (31. marca 2015), so informacijske in komunikacijske tehnologije, izdelki za izboljšanje kakovosti življenja in okolju prijazni izdelki. Tehnološka skupina je pravtako eden od največjih proizvajalcev solarnih energetskih sistemov, z nameščenih več kot 6 gigavatov moči solarne energije po vsem svetu.

Kyocera se na seznamu največjih javnih družb na svetu, Global 2000 revije Forbes, uvršča na 552. mesto. Zaposluje preko 68.000 ljudi po vsem svetu in je v fiskalnem letu 2014/2015 doseglo približno 11,74 milijard € prometa.

Podjetje kaže tudi aktivni interes za kulturo. Kyoto Prize, cenjeno mednarodno nagrado, vsako leto podeljuje Fundacija Inamori posameznikom ali skupinam, ki so pomembno prispevali na področjih znanosti, kulture in duhovnega napredka človeštva (nagrada je preračunano vredna 360.000 € za vsako kategorijo*).

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si