O-STA

Mednarodna konferenca: Pogled v negotovo: vizije in utopije v podonavsko-karpatskem prostoru leta 1917 in pozneje

Spoštovani,

Oddelek za germanistiko, nederlandistiko in skandinavistiko in Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani ter Inštitut za nemško kulturo in zgodovino jugovzhodne Evrope (IKGS) na Univerzi Ludwiga Maximiliana v Münchnu organizirajo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani od 10. do 12. maja 2017 mednarodno interdisciplinarno konferenco Pogled v negotovo: vizije in utopije v podonavsko-karpatskem prostoru leta 1917 in pozneje (Blick ins Ungewisse: Visionen und Utopien im Donau-Karpaten-Raum.1917 und danach / Into the Unknown. Visions and Utopias in the Danube-Carpathian Region in 1917 and Beyond​).

V prispevkih bodo predstavljene politične in družbene ideje, vizije in utopije, ki so se rodile ob koncu in tik po koncu prve svetovne vojne v podonavsko-karpatskem prostoru in zajemajo tako odseve v književnosti, publicistiki in zgodovinopisju kot politične in družbene vizije ter spremembe v cerkvenih strukturah.


Delovni jeziki so slovenščina, angleščina in nemščina, referati bodo simultano tolmačeni v vse tri jezike.

Otvoritev bo v sredo, 10. maja 2017, ob 10.30 uri, v učilnici 31 (pritličje Filozofske fakultete, Aškerčeva 2). Koncept in program konference, povzetki referatov, biografije udeležencev in vsi drugi pomembni podatki so objavljeni v vseh treh jezikih na naslednji povezavi: https://insungewisse.wordpress.com/

Prijazno vabljeni.

Z lepimi pozdravi,

Univerza v Ljubljani
Filozofska fakulteta
Kristina Zajc Božič
Samostojna strokovna delavka za spremljanje dejavnosti fakultete / Public Relations Representative

Filozofska fakulteta / Faculty of arts

Aškerčeva cesta 2, SI-1000 Ljubljana, Slovenija / Slovenia
T.: +386 1 241 1216
Kristina.Zajc-Bozic@ff.uni-lj.si, www.ff.uni-lj.si