O-STA

Župan državnemu sekretarju izrazil nestrinjanje z dvigom cene toplotne energije

Velenje, 10. maj 2017 - Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je včeraj popoldne v okviru vladnega obiska Savinjske regije v protokolarni sobi sprejel državnega sekretarja Ministrstva za infrastrukturo Republike Slovenije mag. Klemna Potiska, poslanca Državnega zbora Republike Slovenije Saša Tabakovića, generalno direktorico Direktorata za kopenski promet mag. Darjo Kocjan, direktorja Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo Damirja Topolka s sodelavci.

Uvodoma je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič predstavil problematiko dviga cene toplotnega ogrevanja v Šaleški dolini. Kot je povedal je to trenutno najbolj pereča zadeva v Mestni občini Velenje in v zvezi s tem bomo kmalu sklicali izredno sejo Sveta Mestne občine Velenje. Župan je poudaril, da od Vlade Republike Slovenije pričakujemo, da glede na to, da je koalicija na lokalni ravni identična koaliciji na državni ravni, to zadevo čim prej dogovori in uredi, saj v Šaleški dolini dvigu cene toplotne energije odločno nasprotujemo. Na osnovi znižanja stroškov za proizvodnjo toplotne energije upravičeno pričakujemo, da bo cena toplotne energije za Šaleško dolino nižja.

Državni sekretar mag. Klemen Potisek je povedal, da je seznanjen z odločbo Agencije za energijo in da bo v zvezi s tem sklican sestanek, na katerem bo predstavljena metodologija izračuna nove cene toplotne energije.

V nadaljevanju je župan Bojan Kontič izpostavil, da so državne ceste v Velenju v zaskrbljujočem stanju. Še v tem mesecu se bo začela obnova Kidričeve ceste, sledila bo obnova Partizanske in Šaleške ceste. Kot so nam potrdili se bo kmalu začela obnova ceste Kavče-Ložnica. Dogovorili so se tudi, da bo Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo še letos objavila razpis za izvajalca protihrupne ograje na cesti Velenje-Črnova. Razgovori so tekli tudi v smeri izgradnje kolesarske steze do Doliča (v zvezi s tem iščejo dodatne rešitve) in izgradnje 3. razvojne osi.

Pred obiskom v velenjski mestni hiši si je delegacija ogledala Medpodjetniški izobraževalni center Velenje.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje