O-STA

VABILO na osrednji dogodek ob svetovnem Dnevu očarljivih rastlin, v petek, 19.5.2016 od 15h do 17h v Biološkem središču (Večna pot 111, Ljubljana)

Spoštovani,

Vabimo vas na Dan očarljivih rastlin, v petek, 19.5.2016 od 15h do 17h v Biološkem središču (Večna pot 111, Ljubljana)

Medije vljudno vabimo, da nas na dogodku obiščete, kjer bomo na voljo tudi za intervju ali izjavo. Naprošamo vas tudi, da vabilo na dogodek objavite v svojih medijih oz. o njem poročate.

V drugi polovici maja bosta očarljivost in pomen rastlin na našem planetu ponovno v središču zanimanja, saj bodo po vsem svetu na pobudo evropske organizacije za raziskave rastlin EPSO (ang. European Plant Science Organisation)potekali številni dogodki ob četrtem mednarodnem Dnevu očarljivih rastlin. V Sloveniji bomo Dan očarljivih rastlin, izvedbi katerega se bo ponovno pridružil tudi Nacionalni inštitut za biologijo, obeležili že šestič, saj ga kljub temu, da v svetovnem merilu obeležuje le vsako drugo leto, v Sloveniji pod okriljem Slovenskega društva za biologijo rastlin obeležujemo vsako leto.

Letos bo osrednji dogodek Dneva očarljivih rastlin za individualne obiskovalce odprl svoja vrata v petek, 19.5.2016 od 15h do 17h v Biološkem središču (Večna pot 111, Ljubljana), kjer bodo potekali praktični prikazi na stojnicah, delavnice in kvizi, na katerih se bodo šolarji, mladi, družine z otroki in vsi ostali zainteresirani obiskovalci lahko seznanili z rastlinami in navdušijo z njihovo raznolikostjo.

Udeležba je brezplačna. Celoten program dogodkov ob Dnevu očarljivih rastlin na: http://www.plantslo.org/dan_rastlin/index.php ter v priponi.

Prijave zbiramo na e-poštni naslov marusa.pompe.novak@nib.si do ponedeljka 15. 5. 2017 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Izr. prof. dr. Maruša Pompe Novak, vodja Infrastrukturnega centra NIB in koordinatorka dogodka na NIB, je na voljo tudi za dodatne informacije, intervju ali izjavo za medije.

Lep pozdrav,

Helena Končar

__________________________________________________

Helena Končar

Samostojna strokovna sodelavka za organizacijo in poslovanje

Public Relations and Assistant Project Manager
Nacionalni inštitut za biologijo / National Institute of Biology
Skupne službe / Corporate Services

Večna pot 111, SI-1000 Ljubljana, Slovenia

Phone: + 386 (0)59 232 702

Mobile: + 386 (30) 922 770

Fax: + 386 (0)59 232 715
E-mail: helena.koncar@nib.si