O-STA

Kennedy Wilson prodal poslovno stavbo z 12.000 kvadratnimi metri J. P. Morganu kot prvemu v svojem nastajajočem kompleksu Capital Dock

Celotni kompleks s preko 61.000 kvadratnih metrov površin naj bi bil dokončan leta 2018

BEVERLY HILLS, Kalifornija / DUBLIN--(BUSINESS WIRE)-- Svetovna družba za nepremičninske investicije Kennedy Wilson (NYSE:KW), ki sodeluje v skupni naložbi s Fairfax Financial Holdings Limited in irsko Državno agencijo za upravljanje s premoženjem (NAMA), je danes sporočila, da bo J. P. Morgan Bank (Ireland) plc (v nadaljevanju J. P. Morgan) postala prva večja družba, ki se bo nastanila na zelo zaželenem naselju v izgradnji Capital Dock in se je s kupoprodajno pogodbo z vnaprejšnjim plačilom zavezala k nakupu.

Ta pametna izjava za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Celotno izjavo v angleščini si lahko ogledate na http://www.businesswire.com/news/home/20170515005539/en/.

Capital Dock, ki se razteza na okoli 20.000 kvadratnih metrih zemljišča, je oblikovan tako, da bo zadoščal potrebam številnih hitro rastočih mednarodnih podjetij, s sedežem v Dublinu. Nahaja se na nabrežju sira Johna Rogersona v osrčju dublinske četrti Docklands in je ena največjih enofaznih gradbenih investicij v Dublinu, ki bo nudila preko 61.000 kvadratnih metrov novih stanovanjsko-poslovnih površin. Zasnovo v slogu kampusa je oblikoval nagrajeni arhitekturni biro O'Mahony Pike, vključuje pa okoli 32.000 kvadratnih metrov pisarniških prostorov v stavbah Capital Dock 100, 200 in 300 ter 190 visokokakovostnih najemniških stanovanjskih enot s pogledom na reko s treh strani, vključno s 23-nadstropno stolpnico, ki bo označevala vhod v mesto.

Stanovalcem naselja Capital Dock bo poleg 6000 kvadratnih metrov novih javnih površin, trgovske in gostinske ponudbe pri dnevnem življenju na voljo prepoznavni nabor dobrin in strokovnih storitev Kennedy Wilson Residential. Kennedy Wilson v Dublinu zagotavlja prvovrstno ponudbo dobrin od leta 2012, Capital Dock pa bo še dodatno razširil visoko raven storitev.

J. P. Morgan bo kupil Capital Dock 200, prvovrstno poslovno stavbo z okoli 12.000 kvadratnimi metri, obrnjeno proti reki Liffey, po pogodbi o prodaji z vnaprejšnjim plačilom, ki bo sovpadala z zaključkom gradnje, načrtovanim v tretjem četrtletju 2018. Stavba, v kateri bo lahko delalo preko tisoč zaposlenih, bo ena od stavb z najboljšimi specifikacijami v Dublinu in bo imela certifikat LEED Gold.

"Navdušeni smo, da bo J. P. Morgan, ki se je kot prvo večje podjetje z nakupom Capital Docka 200 zavezalo temu kampusu mešane uporabe, najboljšemu v svojem razredu, širilo obstoječe poslovanje in doseglo svoje dolgoročne načrte na Irskem," je dejal William McMorrow, predsednik uprave in izvršni direktor družbe Kennedy Wilson.

"Naša predanost Capital Docku se je začela leta 2012, ko smo pridobili posojilo, zavarovano s stavbo State Street in pripadajočim zemljiščem. Delo naše ekipe na pretvarjanju tega posojila neposredno v nepremičnine, strateškem sestavljanju lokacije in strukturiranju skupne naložbe z NAMA-o ter zagotavljanje celotnega načrtovanja je doseglo vrhunec v izgradnji in uresničevanju naše vizije za dinamični kampus, ki bo poln energije, saj lahko v Capital Docku pozdravimo zaposlene J. P. Morgana."

"Pridobitev tako pomembnega kupca, ki bo glavna družba v pisarniškem delu Capital Docka, je pomembna podpora naši viziji za ta živahni in ikonični kompleks," je dodala Mary Ricks, predsednica in izvršna direktorica evropske podružnice družbe Kennedy Wilson. "Dublinski nepremičninski trg je živahen, mi pa smo v aktivnem dogovarjanju v naprednih fazah tako z irskimi kot mednarodnimi družbami, ki jih privlači naš vizionarski nepremičninski projekt Capital Dock in se želijo postaviti v osrčje Dublina."

"Dublin ima dinamično poslovno in tehnološko skupnost, ki ustreza globalni družbi, kot je naša," je dejala Carin Bryans, vodja J. P. Morgana na Irskem. "Glede na zagon naših lokalnih družb nam bo ta nova stavba omogočala rast in določeno fleksibilnost znotraj Evropske unije."

Poleg prodaje stavbe Capital Dock 200 je zagotovljeno tudi posojilo Deutsche Bank v višini 125 milijonov evrov za celoten nepremičninski kompleks na preko 61.000 kvadratnih metrih površine. To dvoje bo zagotovilo financiranje za večino preostalih stroškov projekta.

O družbi Kennedy Wilson

Kennedy Wilson (NYSE:KW) je globalna družba za nepremičninske investicije. KW je lastnik, upravljavec in investitor v nepremičnine tako samostojno kot preko svoje platforme za upravljanje z nepremičninami. KW se osredotoča na večstanovanjske in komercialne nepremičnine na zahodu ZDA, v Združenem kraljestvu, na Irskem, v Španiji, Italiji in na Japonskem. Poleg investicij KW nudi tudi nepremičninske storitve, predvsem strankam iz finančnega sektorja. Za več informacij o družbi Kennedy Wilson obiščite www.kennedywilson.com.

KW-IR

O agenciji NAMA

NAMA (irska Državna agencija za upravljanje s premoženjem) sodeluje pri gradnji prvovrstnih poslovnih, trgovskih, stanovanjskih in kulturnih površin na dublinskem strateškem razvojnem območju Docklands in z mislijo na ta cilj tesno sodeluje s partnerji v skupnih naložbah, posojilojemalci in stečajnimi upravitelji.

NAMA je bila v izhodišču 75-odstotni lastnik 22 hektarov nepozidanih zemljišč na strateškem razvojnem območju Docklands. Po načrtih naj bi bilo na 15 lokacijah, kjer je imela NAMA izhodiščno lastniški delež, na koncu vzpostavljenih preko 370.000 kvadratnih metrov poslovnih površin in več kot 2000 stanovanj.

Izvirno različico izjave za javnost si lahko ogledate na: http://www.businesswire.com/news/home/20170515005539/en/

Kontakti

Kennedy Wilson
Investitorji:
Daven Bhavsar, CFA, +1 310-887-3431
dbhavsar@kennedywilson.com
ali
Mediji:
Q4 Public Relations
Martin Mackin, +353 1 475 1444
martin@q4pr.ie
ali
NAMA
Gordon MRM
David Clerkin
david@gordonmrm.ie

Vir: Kennedy Wilson

Multimedijske vsebine

Foto

(Foto: Business Wire)

Foto

(Foto: Business Wire)