O-STA

Vabilo na 8. Sejem akademske knjige Liber.ac

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani že osmo leto zapored pripravlja sejem akademske knjige - Liber.ac, ki bo letos obarvan slovansko. Spremljevalni program sejma namreč pripravlja naš Oddelek za slavistiko in nosi naslov Kdo je tebe, Praslovan ... *. Sejem bo potekal od torka, 23. maja, do četrtka, 25. maja 2017 v Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto. Letos se bo predstavilo 35 razstavljavcev iz Slovenije in tujine.

Odprtje sejma bo v torek, 23. maja 2017, ob 10. uri, prav tako v Foersterjevem vrtu. Na uvodni slovesnosti bo poleg Študentskega pevskega zbora Filozofske fakultete UL nastopil tudi Zoran Predin.

V treh dneh sejma se bo v spremljevalnem programu zvrstilo več različnih dogodkov: otroci in drugi obiskovalci se bodo lahko naučili katerega od tujih jezikov (češčina, ruščina, slovaščina, makedonščina ...), obiskali nas bodo zanimivi gosti, med drugim: dopisnik Boštjan Anžin, hrvaški slikar in kipar Đanino Božić, bolgarska pisateljica Vesela Ljahova, srbski pisatelj Vladimir Arsenijević, poljski pisatelj Ignacy Karpowicz, češki pisatelj Jan Němec, našemu povabilu pa se je prijazno odzval tudi Goran Vojnović. Manjkala ne bo niti dobra glasba (nastop Papirniškega pihalnega orkestra Vevče, Filozofske filharmonije, simfoničnega orkestra Filozofske fakultete). Vsak dan pa seveda druženje ob dobrih knjigah in dobri kavi.

Večina dogodkov bo potekala v Foersterjevem vrtu, kjer si jih bo lahko brezplačno ogledal vsakdo, ki si bo to želel, tudi dogodki, ki bodo potekali v prostorih fakultete, v Slovenski kinoteki in drugje so brezplačni. V primeru dežja bodo dogodki, ki so predvideni zunaj, potekali v prostorih fakultete.

Vsebino posameznih točk, časovni potek in lokacijo dogodkov letošnjega Liber.aca najdete v programu na povezavi: http://www.ff.uni-lj.si/knjige/Liberac/Liberac_2017.