O-STA

Še zadnje podrobnosti pred ponedeljkovo"Koroško vstajo-HOČ'MO CESTO!"

Kot smo že napovedali, bo Mladinska iniciativa za 3. razvojno os v ponedeljek, 5.6.2017 ob 14h v centru Raven na Koroškem organizirala "štrajk" v podporo izgradnji hitre ceste na Koroško, katerega smo poimenovali "Koroška vstaja-HOČ'MO CESTO!".

Protest ima tri osrednje namene:

1. Korošci se moramo prebuditi iz apatije in zahtevati cesto, ki nam pripada. Razne politične in druge delitve v prizadevanjih za pridobitev sodobne prometnice ne smejo spodkopati enotnega delovanja Korošcev.

2. Shod je tudi priložnost za koroško ljudstvo, da na trenutke preračunljivi koroški politiki izrazi pričakovanje po stoodstotnem angažiranju v prizadevanjih za hitro cesto, pri čemer je potrebno za uresničitev cilja strniti vse vrste na Koroškem in tudi širše.

3. Kljub temu, da je minister Gašperšič obljubil podpis sporazuma, do tega še ni prišlo. Vprašljiva je tudi vsebina sporazuma. Prav tako bo potrebno realizacijo morebitnega sporazuma tudi nadzorovati. Korošci s shodom sporočamo Ljubljani, da sledimo vsem aktivnostim za izgradnjo severnega kraka 3. razvojne osi. Ob tem enotno sporočamo, da lahko vsak odmik od izgradnje hitre ceste na Koroško, prinese zaostrovanje odnosov z Ljubljano v obliki državljanske nepokorščine.

Kot govorniki na ponedeljkovem shodu bodo nastopili:

ü Aljaž Verhovnik - Mladinska iniciativa za 3. razvojno os

ü Andrej Grobelnik - Mladinska iniciativa za 3. razvojno os

ü mag. Aleksandra Gradišnik - GZS OZ Koroška

ü Branko Meh - predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije

ü dr. Tomaž Rožen - predsedujoči Svetu koroške regije

ü Peter Dermol - podžupan Mestne občine Velenje

Kulturni program shoda bodo oblikovali:

Milan Kamnik, Adi Smolar, Ditka Čepin, Vera Traffela, Samo Kozar, Nushy & Dunja, Koroški oktet, Pevski zbor Koroški mix in dijaki obeh ravenskih srednjih šol.

Program bo povezovala Barbara Polutnik Brusnik.

Vljudno vabljeni!

HOČ'MO CESTO!

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os

koordinator

Aljaž Verhovnik