O-STA

MO Velenje podprla shod za 3. razvojno os

Velenje, 6. junij 2017 - Včeraj popoldan je Mladinska iniciativa za 3. razvojno os v središču Raven na Koroškem organizirala shod v podporo izgradnji hitre ceste na Koroško. Poimenovali so ga Koroška vstaja - Hoč'mo cesto!

Na shodu se je zbralo približno 400 ljudi, ki so glasno izrazili podporo in od države zahtevali, da čim prej zgradi hitro cesto na Koroško.

Koordinator iniciative Aljaž Verhovnik je povedal, da ima shod tri namene. Prvi je ta, da želijo Korošce zbuditi iz apatije in jim omogočiti, da Sloveniji pokažejo svoja pričakovanja, da povedo vladajočim elitam v regiji, da je čas, da enotno stopijo v boj za koroške interese ter da Ljubljani pošljejo jasno sporočilo, da Korošci spremljajo vsak korak v zvezi s 3. razvojno osjo in bodo naredili vse, da jo tudi dobijo.

Korošce odločno podpiramo tudi v Savinjsko-Šaleški regiji. Zbrane je nagovorili tudi podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki je povedal, da je 3. razvojna os potrebna tako za Šaleško dolino, Zgornjo Savinjsko dolino in Koroško regijo. 15 let obljub je bilo dovolj. Dejal je, da je v zadnjem obdobju mnogokrat slišati besede enakopravnost, poštenje, pravičnost in zato se sprašujemo, ali je pošteno, da nekatera območja na zahodni strani Slovenije imajo zgrajeno cestno infrastrukturo ter se tako lahko sami razvijajo, ohranjajo delovna mesta, dvigujejo konkurenčnost svojega gospodarstva, privabljajo domače in tuje investitorje, odpirajo nova delovna mesta in blažijo tudi socialne stiske ljudi.

Podžupan Mestne občine Velenje je izrazil zahtevo, da tudi mi dobimo tisto, kar nam pripada. Tisto, kar nekateri v Sloveniji že imajo - cesto, ki jo celotna Slovenija nujno potrebuje.

O nujnosti hitre ceste za razvoj ter v podporo gospodarstvu in obrti pa sta na shodu spregovorila tudi predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh in direktor Območne Savinjsko-Šaleške gospodarske zbornice Franci Kotnik.

Prijazen pozdrav,


Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje