O-STA

Svetniki Velenja bodo razpravljali o položaju Bolnišnice Topolšica

Velenje, 15. junij 2017 - Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je predlagal razširitev dnevnega 22. seje Sveta Mestne občine Velenje, ki bo v torek, 27. junija, ob 8. uri v sejni dvorani Mestne občine Velenje, s točko Položaj Bolnišnice Topolšica.

Menimo, da bi pripojitev Bolnišnice Topolšica k Splošni bolnišnici Celje ogrozila dolgoročen obstoj ter samostojnost bolnišnice, saj imamo s pripojitvijo že slabe izkušnje. V lokalnih okoljih se je že ustanovila civilna iniciativa, ki zbira podpise občank in občanov proti pripojitvi bolnišnic.

Pričakujemo, da nam bo ministrica za zdravje Republike Slovenije Milojka Kolar Celarc s sodelavci predstavila videnje, načrte in rešitve za Bolnišnico Topolšica. Želimo, da nam pojasnijo prednosti priključevanja celjski bolnišnici, kot jih vidijo na ministrstvu.

Na sejo smo poleg ministrice za zdravje Republike Slovenije Milojke Kolar Celarc s sodelavci povabili tudi župana Občine Šoštanj Darka Meniha, v. d. direktorja Bolnišnice Topolšica Jurija Šorlija ter predstavnike sindikata in civilne iniciative.

Vljudno vabljeni, da se nam na seji pridružite tudi predstavniki medijev!

Prijazen pozdrav,
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Mestna občina Velenje

Kabinet župana


Aleksandra Forštner, univ.dipl.politolog
Služba za odnose z javnostmi

T: 03/8961 736

www.velenje.si