O-STA

Ocenjevalna komisija tekmovanja "Moja dežela - lepa in gostoljubna 2017" bo Velenje obiskala v ponedeljek

Velenje, 1. avgust 2017 - Turistična zveza Slovenije bo v sklopu projekta "Moja dežela - lepa in gostoljubna 2017" v tem mesecu začela z ocenjevanjem večjih, srednjih in manjših mest ter turističnih, zdraviliških in izletniških krajev. Državna ocenjevalna komisija bo v ponedeljek, 7. avgusta 2017, v kategoriji "večja mesta" ocenjevala Velenje. Poleg Velenja si bodo ogledali tudi Žalec (tekmujejo v kategoriji manjše mesto) in Šempeter v Savinjski dolini (tekmujejo v kategoriji izletniški kraj).

Velenje, ki je lani s strani Slovenske turistične organizacije prejelo bronasti znak Slovenia green destination, je doslej v okviru projekta "Moja dežela - lepa in gostoljubna" že sedemkrat (1995, 1999, 2001, 2007, 2009, 2010, 2014) prejelo prvo nagrado za urejenost, leta 2011 smo dosegli drugo mesto, leta 2012 pa tretje mesto ter prvo mesto v spletnem glasovanju. V minulem letu smo za velenjsko promenado prejeli številne nagrade: med najpomembnejšimi sta arhitekturna nagrada "The Plan Award 2016" v kategoriji "Public Space" in priznanje "Special Mention" v sklopu nagrade "S.Arch Award 2016". Promenada Velenje je bila nagrajena tudi kot tretja najbolj zanimiva točka krajinske arhitekture v Evropi. Velenjska plaža je bila nagrajena kot najboljši kraj za kopanje v Sloveniji. Mestna občina Velenje je bila nagrajena kot razvojno najbolj prodorna občina v regiji med Koroško in Posavjem pri projektu Zlati kamen. V sklopu akcije Turistična patrulja je Mestna občina Velenje po ocenjevanju tujih državljanov postala tretja najprijaznejša občina v Sloveniji. Mestna občina Velenje pa je lani prejela tudi priznanje planetu Zemlja prijazna občina.

Vsa nedavno prejeta priznanja so rezultat skupnega prizadevanja za lepo in urejeno mesto in mestno središče. Organizacije, podjetja in občane naprošamo, da v teh dneh po svojih močeh uredijo okolico svojih objektov (pokosijo travo, uredijo živo mejo in grmovnice, odpeljejo na odpad večje kosovne odpadke, počistijo prostor za zabojnike za smeti, ...) in tako prispevajo k še bolj urejenemu mestu.

Zahvaljujemo se za sodelovanje.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje