O-STA

Mednarodni dogodek v Kristalnem svetu Swarovski

Kristal z navdihom Afrike

Wattens, Avstrija: Afriška super manekenka Alek Wek je bila bleščeči vrhunec spektakularne revije, na kateri je podjetje Swarovski prikazalo letošnjo jesensko-zimsko kolekcijo z naslovom "Iz Afrike". Ta vecer je avstrijski multimedijski umetnik Andre Heller Kristalni svet Swarovski spremenil v sanjski svet, ki ga navdihuje Afrika. Več kot 180 mednarodnih modnih novinarjev in gostov s področja kulture in gospodarstva je bilo priča bleščeči predstavi, ki je začrtala novo smer v strategiji blagovne znamke Swarovski.

"Sporočilo naših tematskih kolekcij in novih izdelkov so univerzalne vrednote in čustva kot lepota in joie de vivre. Toda tudi v prihodnje bomo gradili na naših tradicionalnih prvinah - inovativnosti, ustvarjalnosti in neprestanem iskanju popolnosti," pravi čan izvršnega odbora Robert Buchbauer, ki je skupaj s članom odbora Markusom Langes-Swarovskim gostil mednarodni dogodek v Wattensu na Tirolskem.

Čustva, zeitgeist in inovacije bodo zaščitni znak prihodnjih kolekcij, ki bodo predstavljene dvakrat letno. Letošnja jesensko-zimska kolekcija, ki je nastala po navdihu eksotične lepote in raznolikosti Črne celine, obsega nakit, modne dodatke, okrasne kristalne predmete in kristalne dodatke za notranjo opremo, ki združujejo brušen kristal s tipičnimi naravnimi materiali kot bivolskim rogom, biserovino, temnim lesom in usnjem.

Navdih iz narave

Kolekcija "Iz Afrike" odraža pomembno tradicijo podjetja Swarovski, čigar ime je tradicionalno povezano z izdelavo kristala za nakit. Modni oblikovalci iz celega sveta že od nekdaj uporabjajo kristale Swarovski. Toda za Daniela Swarovskega, ki je ustanovil podjetje Swarovski leta 1895, je bilo spoštovanje narave bistvena faseta folozofije podjeta. Narava je bila neprestan vir navdiha za nove stvaritve. Serija priljubljenih živalskih figuric iz kristala, ki je prišla na trg sredi sedemdesetih, je bila prva, s katero je Swarovski iskal stik s končnimi porabniki. Od tedaj je oddelek za potrošniško blago nizal uspeh za uspehom. Danes so se živalskim figuricam pridružili številni okrasni in uporabni kristalni predmeti, kot tudi nakit, ure in modni dodatki. Letošnjo jesen in zimo pod geslom "Iz Afrike".

Simone Feix

Postfach

General Wille Strasse 88

8706 Feldmeilen

Tel. +41/1/925'77'39

E-Mail: simone.feix@swarovski.com