O-STA

Mobilno plačevanje parkirnine tudi v Velenju

Velenje, 10. avgust 2017 - Od ponedeljka, 14. avgusta, naprej bo v Mestni občini Velenje omogočeno mobilno plačevanje parkirnine. Komunalno podjetje Velenje, d. o. o., in Mestna občina Velenje sta s podjetjem 2Mobile, d. o. o., iz Ljubljane sklenila pogodbo o vzpostavitvi sistema, ki bo uporabnikom javnih parkirišč v mestu omogočal še enostavnejše plačevanje parkirnine s SMS-sporočili ali prek brezplačne mobilne aplikacije.

Mobilno plačevanje parkirnine bomo vzpostavili zaradi želje po uvedbi alternativnih in sodobnih oblik plačevanja parkirnine, ki jih ponekod v svetu, pa tudi v Sloveniji, že uporabljajo. Plačevanje parkirnine bo možno s SMS-sporočili ali prek brezplačne mobilne aplikacije ParkMeWise, ki je nadgradnja že obstoječe. Aplikacija je dostopna za naprave, ki delujejo na platformah Android in iOS, na voljo pa je v slovenskem, italijanskem in angleškem jeziku in je zato uporabna tudi za tujce, ki bi želeli skleniti ali podaljšati parkirnino brez zamudnega tiskanja parkirnega listka na parkomatu.

Novost predstavlja dodaten način plačevanja parkirnine, saj bo parkirnino še naprej mogoče plačati tudi na parkomatih ali z nakupom parkirnih kart.

Podrobnejša navodila so dostopna na spletni strani www.parkmewise.com.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Mestna občina Velenje

Kabinet župana


Aleksandra Forštner, univ.dipl.politolog
Služba za odnose z javnostmi

T: 03/8961 736

www.velenje.si