O-STA

Poskus na 100 pacientih pokazal, da injekcijska lipoliza ali "protimaščobna injekcija" deluje

Poskus na 100 pacientih pokazal, da injekcijska lipoliza ali "protimaščobna injekcija" deluje

Dunaj (OST) - Mediji so v preteklih mesecih obširno poročali o terapiji za raztapljanje maščobe z injekcijo. Načini izvajanja te nove metode se med posameznimi zdravniki lahko precej razlikujejo, a nedavna raziskava, ki jo je na več kot 100 pacientih izvedel kozmetični kirurg dr. Karl-Georg Heinrich, je pokazala, da je metoda dejansko učinkovita in da jo pacienti dobro prenesejo.

Alternativa liposukciji?

Metodo injekcijske lipolize z uporabo fosfatidilkolina so prvič izvedli v Južni Ameriki, kjer jo zelo pogosto uporabljajo že kakaih deset let, rezultati pa naj bi bili v splošnem pozitivni. Sicer je bilo doslej o tem objavljeno zelo malo. V omenjeni raziskavi je Heinrich na pacientih, ki so imeli prekomerno količino maščobe na najrazličnejših mestih (kot so npr. boki, pas, notranji, zunaji in prednji del stegna, kolena, roke, trebuh, pa tudi hrbet), izvedel od ene do treh terapij s fosfatidilkolinom. Pacientom je naročil, naj v času zdravljenja ohranijo stabilno telesno težo, zato da morebitno zmanjšanje nakopičenih maščobnih blazinic ne bi bilo posledica sprememb prehranjevanja. Paciente, ki so v tem času shujšali, je izključil iz raziskave. Heinrich je med vsako terapijo izmeril maščobne blazinice pacientov, pri nekaterih pa je obdelane predele telesa tudi fotografiral.

Pri vseh pacientih, vključenih v raziskavo, je bilo opaziti bistveno zmanjšanje maščobnih blazinic. Rezultati v zmanjšanju obsega specifičnih delov telesa med posamezno terapijo so med pacienti variirali od 1 do 7 centimetrov. Odziv pacientk je bil na splošno boljši kot pri moških pacientih, hujših stranskih učinkov pa ni bilo opaziti. "Učinkovitost injekcijske lipolize je zdaj dokazana," je komentiral dr. Karl-Georg Heinrich. Kdor želi vedeti, ali je "protimaščobna injekcija" prava metoda za reševanje njegovih specifičnih kozmetičnih težav, lahko obiašče spletno stran http://www.ddrheinrich.com.

Če želite, lahko dobite tudi slikovno gradivo (fotografije, posnete pred in po posegu).

DDr.Heinrich Claudia König

Tel.: 0043 676 9302988

DDr.Karl-G.Heinrich

Tel.: 0043 1 5321801

mailto:kunden@ddr-heinrich.at