O-STA

Pogumni CityChangers podžigajo inovacije v mestih

Program največjega dogodka za trajnostna mesta v Evropi je na spletu

Dunaj, 24. oktobra 2017 - Na konferenci URBAN FUTURE Global Conference (UFGC) med 28. februarjem in 2. marcem 2018 pričakujemo 3.000 udeležencev iz več kot 400 mest, 50 držav in štirih kontinentov. Konferenca, na kateri se zbirajo najbolj navdihujoči Spreminjevalci mest (CityChangers) našega časa, bo prvič potekala na Dunaju. Prav poseben dogodek bo prvi svetovni "Večer mestnih zajebov" (Cities FuckUp Night), poskusni format dogodkov, ki se je rodil v Mehiki.

CityChangers spreminjajo mesta

Rast števila prebivalcev, pomanjkanje virov, klimatske spremembe in onesnaženost zraka za mesta predstavljajo resne izzive. Dodatno breme predstavljajo toge upravljavske strukture, ki onemogočajo potrebne spremembe. Tu nastopijo CityChangers: Njihova drznost in predanost podirata toge mestne strukture in ponovno premišljata procese in načine komunikacije.

Vrhunec "Cities FuckUp Night"

Prvič v sklopu UFGC bo potekal FuckUp Night večer za voditelje mest. Ta oblika dogodka je doslej vzbudila pozornost že 200.000 udeležencev v več kot 250 mestih. Namen dogodka je razbijanje tabuja neuspeha in učenje na napakah. Svetnica Andrea Reimer iz Vancouvra na prvem večeru "Cities FuckUp Night" poroča o tem, kar se nikakor ne bi smelo zgoditi.

Program je na spletu - prijavljenih že 120 govorcev

Program je dosegljiv na www.urban-future.org/programme. Vsebina se osredotoča na štiri ključne teme: mobilnost, življenje in načrtovanje mesta, komunikacija in vodenje ter viri. V ospredju letošnjega programa je tudi izboljševanje kakovosti zraka.

Med govorci so:

· Johanna Kotipelto: Strokovnjakinja iz kabineta finskega premierja in ustanoviteljiva digitalne platforme za množično financiranje za trajnostne projekte v urbanem upravljanju

· Andrea Reimer: Svetnica, odgovorna za večkrat nagrajeni "Najbolj zeleni mestni akcijski načrt" (Greenest City Action Plan), si je za cilj zadala, da bo naredila Vancouver najbolj zeleno mesto do leta 2020.

· David Gelber & Joel Bach: Producenta z emmyjem nagrajene ameriške dokumentarne serije o klimatskih spremembah Leta nevarnega življenja.

Za več informacij obiščite www.urban-future.org

Kontakt:

Lisa Gatterbauer
Komuniciranje UFGC +43 6502211616, media@urban-future.org

Gabriele Egartner

Grayling Austria GmbH

+43 1524430010, gabriele.egartner@grayling.com