O-STA

Vodilna podjetja v naftnem in plinskem sektorju vlagajo v trajnostne inovacije cementa in betona podjetja Solidia Technologies

27. oktober

Naložba bo pripomogla k zniževanju toplogrednih plinov tako, da bo tehnologijo pripeljala na trg

PISCATAWAY, N.J. - (BUSINESS WIRE) - Solidia Technologies® je danes napovedala, de je OGCI Climate Investments investiral v podjetje, da bi podprl uporabo Solidiine tehnologije, ki pri izdelavi betona uporablja CO2.

To sporočilo za javnost vključuje multimedijske vsebine. Sporočilo si lahko v celoti ogledate na http://www.businesswire.com/news/home/20171027005175/en/

Tlakovci Solidia Concrete™ (Foto: Business Wire)

Oil and Gas Climate Initiative (OGCI) je iniciativa desetih naftnih in plinskih podjetij, ki sodelujejo pri oblikovanju odziva celotnega sektorja na podnebne spremembe. OGCI Climate Investments, njena investicijska veja, vredna milijardo dolarjev, podpira razvoj, lansiranje in povečevanje uporabe novih tehnologij, ki bodo občutno zmanjšale izpust toplogrednih plinov.

"Menimo, da lahko izdelek in proces izdelave, ki ga je razvilo podjetje Solidia Technologies, pomenita korak k zmanjševanju izpustov toplogrednih plinov in porabe vode sektorja, ki proizvaja cement in beton," je dejala direktorica OGCI Climate Investments Dr. Pratima Rangarajan. "Predani smo temu, da jim pomagamo postaviti produkt na globalni trg in povečati uporabo njihove tehnologije, ki reciklira ogljik."

Solidiine tehnologije se začnejo pri trajnostnem cementu Solidia Cement™ , pri sušenju betona Solidia Concrete™ pa se namesto vode uporablja CO2, kar ogljične izpuste zmanjša do 70 odstotkov in reciklira 60-80 odstotkov vode, ki se porabi pri izdelavi. Solidiini procesi izdelave so namenjeni trgu cementa, ki je vreden 1000 milijard dolarjev, in trgu betona, ki je vreden 300 milijard dolarjev. S krajšim sušenjem, nižjo porabo energije in surovin proizvajalcem nudijo občutne prihranke, znižajo nastanek odpadnih snovi in znižajo delovne zahteve.

"Lansiranje trajnostne tehnologije je nemogoče brez podpore vlagateljev kot je OGCI Climate Investments," je dejal direktor in predsednik Solidie Tom Schuler. "Občudovanja vredno je, da so vodilna podjetja na področju nafte in plina združila moči pri odzivu na podnebne spremembe. Njihova predanost zniževanju toplogrednih plinov z vlaganjem v pionirske rešitve bo pospešila uporabo."

Seznam Solidiinih investitorjev vključuje podjetja Kleiner Perkins Caufield & Byers, Bright Capital, BASF, BP, LafargeHolcim, Total Energy Ventures in Bill Joy.

Sledite Solidii na www.solidiatech.com in na platformah LinkedIn, YouTube in Twitter: @SolidiaCO2.

Oil and Gas Climate Initiative je pobuda, ki želi biti v svojem sektorju vodilna pri odzivu na podnebne spremembe. OGCI sestavlja deset naftnih in plinskih podjetij, ki sodelujejo pri oblikovanju korakov za zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov. OGCI Climate Investments (OGCI CI) bo v obdobju desetih let vložil eno milijardo dolarjev za podporo zagonskim podjetjem in pomoč pri razvoju tehnologij, ki imajo potencial za občutno zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov. Prosimo, obiščite www.oilandgasclimateinitiative.com/.

Izvirno sporočilo si lahko ogledate na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171027005175/en/

Kontakti

YUI+Company
Ellen Yui
301-270-8571
ellenyui@yuico.com

Vir: Solidia Technologies