O-STA

SPOROČILO ZA MEDIJE - Podelitve nagrad in priznanj Nacionalnega inštituta za biologijo poimenovanih po prof. dr. Miroslavu Zeiu in strokovni simpozij All that life, v sredo, 8. novembra 2017, v Biološkem središču v Ljubljani (Večna pot 111)

Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) je ob 57. letnici obstoja že osmič podelil nagrade in priznanja Nacionalnega inštituta za biologijo, poimenovana po prof. dr. Miroslavu Zeiu, ki je bil eden njegovih ustanoviteljev. Nagrade Miroslava Zeia so bile podeljene posameznikom za njihove izjemne dosežke na področju osnovnih in uporabnih raziskav ved o življenju ter uresničevanja vizij in poslanstva NIB. Slavnostni dogodek je potekal sredo 8. 11. 2017, v Biološkem središču na Večni poti 111 v Ljubljani. Zbrane goste je slavnostno nagovoril predsednik Državnega zbora RS, dr. Milan Brglez. Govor predsednika je v priponi.

Veliko nagrado Miroslava Zeia za življenjsko delo na področju dejavnosti Nacionalnega inštituta za biologijo za leto 2017 je prejela prof. dr. Tamara Lah Turnšek, vrhunska in mednarodno uveljavljena znanstvenica ter dolgoletna direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo, ki je s svojim predanim delom in vztrajnostjo zgradila inštitut do sedanjih razsežnosti in ponesla njegov sloves v svet.

Priznanje Častni član Nacionalnega inštituta za biologijo je prejel prof. dr. Tom Turk. Ta laskavi naziv Nacionalni inštitut za biologijo podeljuje raziskovalcem, ki niso zaposleni na NIB, vendar z dolgoletnim delom bistveno prispevajo k ugledu in znanstveni odličnosti NIBa.

Nagrado za izjemno doktorsko delo na področju dejavnosti Nacionalnega inštituta za biologijo so prejeli dr. Martin Vodopivec, dr. Jernej Pavšič in dr. Denis Kutnjak.

Pred slavnostnim dogodkom je potekal strokovni simpozij "ALL THAT LIFE", v počastitev življenja in dela prof. dr. Tamare Lah Turnšek, vrhunske znanstvenice in dolgoletne direktorice NIB. Na simpoziju so predavali mednarodno priznani strokovnjaki, s katerimi je na svoji bogati znanstveni poti sodelovala prof. Lahova. Povzetki predavanj so v priponki.

Na slikah:
Martin_Vodopivec_Jernej_Pavšič.jpg
Tom_Turk.jpg
prof_dr_Tamara_Lah_Turnšek.jpg
prof_dr_Tamara_Lah_Turnšek_2.jpg
prof_dr_Tamara_LAh_Turnšek_dr_Milan_Brglez.jpg
prof_dr_Tamara_Lah_Turnšek_simpozij.jpg
Prosla va_Zeijeve_nagrade.jpg
Proslava_Zeijeve_nagrade_2.jpg
Simpozij_All_that_life_predavatelji.jpg