O-STA

2,38 milijona obiskovalcev in za 56 milijonov ameriških dolarjev prodanih knjig na mednarodnem knjižnem sejmu Sharjah 2017

SHARJAH, Združeni Arabski Emirati--(BUSINESS WIRE)-- 36. mednarodni knjižni sejem Sharjah 2017 se je končal rekordno, saj je v 11 dneh pritegnil 2,38 milijona obiskovalcev. Tretji največji knjižni sejem na svetu je spremljalo 2.600 kulturnih dogodkov, obiskalo ga je 400 avtorjev in intelektualcev, na njem pa se je razstavljalo 1.690 razstavljavcev iz 60 držav, ki so predstavili 1,5 milijona knjig.

To sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. V celoti si ga lahko ogledate na: http://www.businesswire.com/news/home/20171115006587/en/

Mednarodni knjižni sejem Sharjah 2017 (Foto: Sharjah Book Authority)

Ob veliki količini knjig kupljenih neposredno na sejmu je prodaja dosegla 56.083.417 ameriških dolarjev (206 milijonov dirhamov), kar je 17 odstotkov več kot lani. Tako število obiskovalcev kot prodaja knjig sta najvišja v 35-letni zgodovini knjižnega sejma Sharjah.

Profesionalni program, katerega dogodki so se zvrstili pred sejmom in predstavljajo eno najpomembnejših platform mreženja za založnike v regiji, je zabeležil 2.800 sestankov 405 založnikov in drugih profesionalcev iz sektorja, ki so se dogovarjali glede prodaje in nakupov avtorskih pravic. Oznaka '#SIBF2017', ki se je uporabljala pred in med sejmom, je dosegla 139 držav in bil omenjena 1,3-milijonkrat v angleščini in arabščini, kar kaže na ugled, ki ga sejem uživa po vsem svetu.

Častna gostja tokratne izvedbe sejma je bila Velika Britanija in to kulturno sodelovanje je na sejem med drugim pripeljalo zveneča imena kot so Alexandra Schulman, nekdanja odgovorna urednica britanske izdaje revije Vogue, biografinja kraljeve družine Claudia Joseph, novinar Sarfraz Manzoor, priznana romanopiska Neel Mukherjee in Jack Thomas, direktor londonskega knjižnega sejma.

Sejem je gostil ugledne arabske osebnosti iz sveta kulture in literature, vključno z mednarodnim igralcem sirskega rodu Ghassanom Massoudom, saudskim pisateljem Abdom Khalem, alžirskim romanopiscem Wacinyjem Laredjem, palestinskim pesnikom in romanopiscem Ibrahimom Nasrallahom in jordanskim romanopiscem Jamalom Najijem.

Izven arabskega sveta so na sejem prišle ugledne osebnosti, kot je nekdanji pakistanski igralec kriketa Wasim Akram, ameriški pisatelj otroške in mladinske literature Peter Lerangis, ameriška pisateljica in romanopiska Victoria Christopher, francoski pisatelj Julien Columeau, indijski romanopisec Manu Joseph in še mnogi drugi.

Letošnja izvedba knjižnega sejma Sharjah je potekala pod naslovom "Svet v moji knjigi", ki ponazarja njegovo vizijo vrednosti knjige kot osnovnega vira znanja in vstopne točke v različne kulture in svetove.

Izvorno različico sporočila si lahko ogledate na naslovu: http://www.businesswire.com/news/home/20171115006587/en/

Stiki

National Network Communications (NNC)
Fadia Daouk
Mob: +971 52 617 2111

Vir: Sharjah

Multimedijske vsebine

Foto

Mednarodni knjižni sejem Sharjah 2017 (Foto: Sharjah Book Authority)