O-STA

Skupina Brightline Initiative objavila, da se jim pridružuje savdski telekom - STC

21 november, 2017 12:20 UTC

Največji ponudnik telekomunikacijskih storitev v Savdski Arabiji se pridružuje skupini, ki podjetjem pomaga krepiti uspešnost strateških pobud

RIJAD, Savdska Arabija--(BUSINESS WIRE)-- Pobuda Brightline Initiative je danes sporočila, da se družba Saudi Telecom Company (STC) pridružuje pobudi v prizadevanjih za razvoj discipline upravljanja s strateškimi iniciativami in zmanjševanje razkoraka med načrtovanjem in uresničevanjem strategij podjetij.

To sporočilo vsebuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: http://www.businesswire.com/news/home/20171121005474/en/

Prippis k sliki: Podpis sporazuma med glavnim izvršnim direktorjem skupine STC Dr. Khaledom Biyarijem, in izvršnim direktorjem Brightline Ricardom Vargasom (Foto: Business Wire) Sporazum sta podpisala glavni izvršni direktor skupine STC, Dr. Khaled Biyari, in izvršni direktor Brightlina Ricardo Vargas.

Brightline Initiative, ki so jo v začetku leta 2017 sprožili Project Management Institute (PMI), Boston Consulting Group (BCG) in Agile Alliance, je nekomercialna koalicija, ki si prizadeva vodilnim v podjetjih preseči drag in neproduktiven razkorak med zasnovo strategij in njihovo uresničitvijo.

"STC ima poglobljeno znanje in priznane uspehe pri snovanju in izvajanju strategij. Veseli nas, da se pridružujemo koaliciji, ki združuje vodilne organizacije in akademike po svetu pri naslavljanju ključnega poslovnega vprašanja uspešnega uresničevanja strategij," je dejal glavni izvršni direktor skupine STC Dr. Khaled Biyari in dodal: "Za STC je ta sposobnost ključna pri izkoriščanju priložnosti, ki se porajajo na območju Bližnjega vzhoda in Severne Afrike, in obenem ostajati vodilni ponudnik na področju IKT in upravljanju splošnih izzivov v prihodnjih letih."

Poročilo na podlagi globalne raziskave, ki jo je za Brightline Initiative opravil Economist Intelligence Unit (EIU) med 500 vodilnimi v podjetjih v različnih sektorjih, ugotavlja, da skoraj 90 odstotkov vprašanih po svetu priznava, da niso uresničili vseh svojih strateških ciljev zaradi slabe implementacije, medtem ko se jih več kot polovica (53 odstotkov) strinja, da jih pomanjkljiva sposobnost uresničevanja postavlja v slabši konkurenčni položaj.[1]

Izvršni direktor Brightlina Ricardo Vargas je dejal, "Brightline Initiative pozdravlja STC v našem vse številčnejšem krogu v prizadevanjih, da organizacijam pomagamo preseči razkorak pri uresničevanju strategij v dobi pretresov ter družbenih in gospodarskih izzivov. Pomembno je poudariti, da so strategije le pasivni načrti na papirju, razen če organizacije najdejo načine, kako vplivati na obnašanje zaposlenih in privzgojiti nove načine sodelovanja."

O pobudi Brightline Initiative

Brightline Initiative je skupina vodilnih globalnih organizacij, ki se posveča pomoči vodilnim v podjetjih preseči drag in neproduktiven razkorak med strateškim načrtovanjem in izvedbo. Brightline izvaja raziskave na področju vodenja v miselnosti in spodbuja uveljavljanje dobrih praks, katerih namen je izboljšati sposobnost organizacij pri uresničevanju strateških namenov.

O STC

Saudi Telecom Group s sedežem v Rijadu je največja na Bližnjem vzhodu in Severni Afriki glede na tržno vrednost, saj je leta 2016 realizirala več kot 51.825 milijard bilijon rialov (13.825 milijard dolarjev) prihodkov iz poslovanja in 8.539 milijard rialov (2.277 milijard dolarjev) čistega dobička. STC je bila ustanovljena leta 1998 in ima trenutno približno 100.000.000 uporabnikov po vsem svetu, ki jim zagotavlja visokotehnološke in na znanju temelječe inovativne rešitve. Osredotoča se na zagotavljanje storitev prek optičnega omrežja v dolžini 137.000 kilometrov prek Azije, Bližnjega vzhoda in Evrope. V Savdski Arabiji (glavni poslovni lokaciji skupine) STC upravlja z največjim modernim mobilnim omrežjem na Bližnjem vzhodu, saj pokriva več kot 99 odstotkov poseljenega območja v državi, obenem pa zagotavlja mobilno širokopasovno 4G storitev več kot 85 odstotkov prebivalstva v Kraljevini Savdski Arabiji. Poleg osrednje družbe v Savdski Arabiji, ki jo ima v stoodstotni lasti, investicije STC' vključujejo stoodstotni delež v družbi Viva Bahrain, 51,8% delnic v Viva Kuwait vključno s pogodbo o upravljanju, 35% delnic v družbi Oger Telecom Limited v Združenih arabskih emiratih, ki kontrolira družbe Turk Telecom, Avea v Turčiji , Cell-C v Južni Afriki, 25% delnic v družbi Binariang GSM Holding v Maleziji,ki kontrolira tako Maxis kot Malaysia in Aircel v Indiji. Poleg omenjenih, ima STC vložke v informacijski tehnologiji, na področju vsebine, distribucije in kontaktnih centrov ter nepremičnine, ki podpirajo njeno telekomunikacijsko dejavnost po vsem Bližnjem vzhodu.

1] Economist Intelligence Unit (EIU), "Closing the Gap: Designing and Delivering a Strategy that Works", 2017.

Originalna verzija sporočila je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171121005474/en/

Kontakti

Brightline Initiative
Tahirou Assane, +1 613-981-8211
Direktor poslovanja in programa
tahirou.assane@brightline.org