O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Podelitev naziva ambasador programa Svit

Velenje, 28. november 2017 - V četrtek, 30. novembra, ob 9.30 bosta Velenjčana Ana in Milan Koren v protokolarni sobi Mestne občine Velenje (2. nadstropje) podpisala listino o podpori programu Svit in tako postala njegova nova ambasadorja.

Vloga ambasadorja je, da podpira program Svit in njegove cilje ter po svojih močeh pomaga širiti zavedanje o bolezni raka na debelem črevesu in danki. Ambasador spodbuja dejavno udeležbo v presejalnem programu, skrb za lastno zdravje ter promovira aktivnosti za preprečevanje te bolezni.

Program Svit je državni program presajanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu ter danki. Pomemben je zato, ker z njim iščejo predrakave spremembe in raka v zgodnji fazi, ko bolezen še ni napredovala in je zdravljenje takšnega pacienta bistveno uspešnejše, kakovost pacientovega nadaljnjega življenja pa veliko boljša.

Program Svit poteka pod okriljem Ministrstva za zdravje Republike Slovenije, nosilec programa pa je Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Na dogodek prijazno vabimo tudi predstavnike medijev.

Lep pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje