O-STA

Telekom Slovenije je tudi letos sredstva v višini 10.000 evrov ob zaključku leta namenil otrokom in mladostnikom v projektu Botrstvo v Sloveniji

Ljubljana, 29. novembra - V Telekomu Slovenije so tudi letos sredstva, ki bi jih sicer namenili novoletnim voščilnicam, donirali projektu Botrstvo v Sloveniji. Donacijo v višini 10.000 evrov je v torek, 28. novembra, Aniti Ogulin, predsednici Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, v imenu družbe predal predsednik uprave Telekoma Slovenije Rudolf Skobe. Del sredstev bo namenjen štipendijam otrok in mladostnikov v okviru projekta Botrstvo v Sloveniji, del sredstev pa opremi Vile Šumica v Kranjski gori, ki je namenjen letovanju in zimovanju otrok iz projekta Botrstvo v Sloveniji, ter izvedbi projekta večgeneracijskega centra Skupna točka.

Zaposleni Telekoma Slovenije so sicer ob pričetku letošnjega šolskega leta za otroke in mladostnike v okviru projekta Botrstvo v Sloveniji samoiniciativno zbirali tudi šolske potrebščine, s čimer so polepšali vstop v novo šolsko obdobje marsikateremu otroku.

"Vesela sem, da so v Sloveniji podjetja, kot je Telekom Slovenije, ki se skupaj s svojimi zaposlenimi vedno aktivno odzovejo na naš klic za pomoč otrokom in socialno ogroženim družinam. Tovrstna podpora in donacije so zelo pomembne, saj nam pomagajo uresničevati potencial otrok in mladostnikov. V projektu Botrstvo si prizadevamo, da bi vsi imeli enake možnosti za razvoj in čim bolj brezskrbno mladost," je ob predaji donacije dejala Anita Ogulin.

Družbena odgovornost sodi med ključne strateške usmeritve Telekoma Slovenije, ki želi kot vodilni slovenski operater in kot podjetje, ki je s svojimi storitvami tesno vpeto v okolje, v katerem deluje, tudi na ta način vračati družbi. V Telekomu Slovenije se trudijo, da z donacijami dosežejo čim širšo skupino ter s svojim znanjem, s finančnimi sredstvi in z drugimi viri prispevajo k razvoju družbenega in gospodarskega okolja.

Telekom Slovenije kot sponzor ali donator že vrsto let podpira slovenske športnike in športne organizacije, projekte za mlade, kot so Bralna značka, Vesela šola in Ekokviz, kulturne ustanove in dogodke, kot so Liffe, Cankarjev dom, Lutkovno gledališče Ljubljana in SNG Maribor, ter humanitarne organizacije, kot so Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, Gasilska zveza Slovenije in Rdeči križ Slovenije.