O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - "Pešec, bodi viden, bodi previden"

Velenje, 29. november 2017 - Članice in člani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje, policisti Policijske postaje Velenje in člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Velenje bodo v soboto, 2. decembra, med 10. in 14. uro v prostorih Nakupovalnega centra Velenjka izvajali preventivno akcijo "Pešec, bodi viden, bodi previden".

Na preventivni akciji bodo testirali psihofizične sposobnosti udeležencev v cestnem prometu. Vsi obiskovalci bodo lahko preverili uporabno vrednost odsevnih teles v temačnem prostoru demonstracijskega rekvizita "Vidko", prejeli pa bodo tudi odsevna telesa (odsevne kresničke, odsevne trakove). Svoje sposobnosti pri vožnji bodo lahko preizkusili tudi s simulatorjem varne vožnje.

Preventivna akcija poteka v sklopu akcije Pešec, ki jo v okviru Nacionalnega programa varnosti cestnega prometa koordinira Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa ter vsako leto poteka v jesenskih in zimskih mesecih, ko je ogroženost pešcev največja.