O-STA

Praznični december v ljubljanski Operi z Nuško Drašček Rojko in Klemnom Slakonjo

V ljubljanski Operi bodo v veselem decembru na sporedu klasike, ki bodo očarale ljubitelje umetnosti in zvesto občinstvo. Poleg baletov Hrestač in Labodje jezero se bodo na odru zvrstile tudi opere Carmen, v kateri bo v naslovni vlogi nastopala tudi Nuška Drašček Rojko, Madama Butterfly in Nabucco ter opereta Orfej v peklu, v kateri bo pozornost pritegnil igralec Klemen Slakonja.

Operetni žanr je med slovenskim občinstvom zelo priljubljen, zato je komična različica mita o Orfeju v peklu, ki jo je ustvaril Jacques Offenbach, prava poslastica za oči in ušesa, tudi zaradi mojstrskega kankana. V tej zgodbi se Orfej naveliča svoje žene Evridike in se zaljubi v drugo nimfo. Tudi Evridika je sita soprogove svojevoljnosti in se zaljubi v mimoidočega pastirja. Ali bo Orfeju in Evridiki, ki jo skozi zgodbo v podzemlju zapeljuje igralsko in pevsko odlični Klemen Slakonja, uspelo rešiti zakon v krizi? Odgovor sledi na odru 14., 16., 17., 26. in 28. decembra.

S španskimi ritmi in cigansko melodiko pa je prežeta Bizetova uspešnica Carmen. Usodno zapeljivo ciganko, ki odpira vprašanja o ljubezni, hipni strasti, ljubosumju in maščevanju, bosta poustvarili mezzosopranistki Nuška Drašček Rojko in Irena Parlov. Opera bo na sporedu 7., 9., 19. in 20. decembra.

Vrh pravega spektakla izpod rok režiserja Manfreda Schweigkoflerja predstavlja dvojec Ksenija, Carmina Burana, ki ga zaradi velikega zanimanja med občinstvom na oder postavljamo še 27. in 29. decembra.

Od zadnjega dneva leta se bomo poslovili v velikem slogu - z gala baletom Labodje jezero, v katerem bosta v glavnih vlogah nastopila Nina Noč in Kenta Yamamoto, slavnostno večerjo in novoletnim plesom ponovno z vsestransko Nuško Drašček Rojko.

Preživite decembrske trenutke z umetniki ljubljanske Opere!