O-STA

Vljudno vabljeni na prvi koncert cikla TASF - Srečanje (TASF in Boštjan Gombač) - 9. december 2017 - Slovenska filharmonija

Spoštovani abonenti in drugi ljubitelji Slovenske filharmonije!

vljudno vabljeni na 1. koncert cikla Trobilnega ansambla Slovenske filharmonije z naslovom
TA VESELI DECEMBER - Srečanje.


Koncert bo v soboto, 9. decembra 2017 ob 19.30, v Dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji.

Trobilni ansambel Slovenske filharmonije
Boštjan Gombač
, klarinet

spored:
Žiga Stanič: Črna luknja, I. del

Johann Sebastian Bach, prir. Blaž Pucihar:
Koncert za klarinet in trobila v a-molu
(izvirno: Koncert za čembalo in orkester št. 5 v f-molu), BWV 1056

Wolfgang Amadeus Mozart, prir. Blaž Pucihar:
Koncert za klarinet in orkester v A-duru, KV 622
Žiga Stanič: Črna luknja, II. del

V življenju so ena najlepših stvari gotovo srečanja, ki se vtisnejo za vedno v spomin. A pred njimi je tisto tiho pričakovanje, kaj bo srečanje prineslo. Uvodni koncert cikla TASF bo v znamenju žlahtnega druženja, z nagrajencem Prešernovega sklada za leto 2017, Boštjanom Gombačem, znanim slovenskim multiinštrumentalistom ter skladateljem glasbe za gledališče, film in televizijo, tuje pa mu niso niti odrske deske.

Umetniški vodja cikla Franc Kosem je v spored uvrstil kompozicijo Črna luknja, novo delo prav tako vsestranske glasbene osebnosti Žige Staniča. Skladba se v celoto smiselno povezuje z glasbo Johanna Sebastiana Bacha in Wolfganga Amadeusa Mozarta, ki poleg Staniča zaokrožata koncertni spored.

Trobilni ansambel Slovenske filharmonije (TASF) je nastal leta 2002 na pobudo trobilcev Orkestra Slovenske filharmonije v želji po umetniškem napredku, ki ga najbolj oplemeniti ravno komorno muziciranje. Tekom svojega delovanja je ansambel nanizal številne uspešne projekte, v sezoni 2015/2016 pa svoje delovanje nadgradil s prvim samostojnim ciklom treh koncertov v Dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji. Od samih začetkov ansambel posega po repertoarju priredb različnih stilnih obdobij in po originalnih skladbah za trobila.

trobente: Tibor Kerekeš, Franc Kosem, Dejan Glamočak, Igor Konečnik
rogovi: Jože Rošer, Maja Burger Zgonc
pozavne: Domen Jeraša, Žan Tkalec, Wolf-Hagen Hoyer
tuba: Janez Žnidaršič
tolkala: Matevž Bajde

Prisrčno vabljeni!

Blagajna Slovenske filharmonije, Kongresni trg 10, med delavniki od 11. do 13. in od 15. do 17. ure, T +386 1 24 10 800, E info@filharmonija.si, https://filharmonija.kupikarto.si/

www.filharmonija.si