O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Velenje ponovno med najboljšimi mestnimi občinami

Velenje, 5. december 2017 - Znani so rezultati ankete, v kateri je podjetje Eko dežela preverjalo, kako so občani zadovoljni s kakovostjo življenja. Občanke in občani so v anketi ocenjevali 12 različnih kazalnikov zadovoljstva z življenjem v svoji občini, in sicer turistično ponudbo, urejenost kolesarskih in sprehajalnih poti, možnosti športne rekreacije, skrb za mladostnike, mlade družine in starejše občane, možnosti za zaposlitev, skrb za okolje ter čist zrak, cestno in komunalno infrastrukturo ter varnost.

Pri predstavitvi rezultatov so občine razdelili na mestne, večje in manjše.

Po vseh 12 ocenah skupaj so najvišje povprečne ocene med mestnimi občinami prejele Mestna občina Koper (1. mesto), Mestna občina Velenje (2. mesto) in Mestna občina Ljubljana (3. mesto).

Mestna občina Velenje je bila zelo dobro ocenjena za naslednja področja:

- kolesarjenje in sprehodi - 3. mesto,
- športne aktivnosti - 2. mesto,
- okolje - 3. mesto,
- komunala - 3. mesto,
- zrak - 3. mesto,
- ceste - 2. mesto,
- mladi - 1. mesto,
- mlade družine - 1. mesto,
- starejši - 2. mesto,
- zaposlovanje - 3. mesto.

V Mestni občini Velenje smo veseli, da so naši občanke in občani zadovoljni z vsem, kar naše mesto ponuja. Še posebej ponosni smo, da ostaja Velenje mesto priložnosti tudi za mlade in mlade družine.

Prizadevali si bomo, da bo tako tudi v prihodnje.

Rezultati ankete, ki jo je podjetje izvedlo med 211 slovenskimi občinami že tretje leto zapored, so objavljeni v revijo Eko dežela "Občine".