O-STA

Slovenska filharmonija ponovno potuje na Kitajsko!

Orkester Slovenske filharmonije s svojo kvaliteto presega meje slovenskega kulturno-političnega prostora. O tem pričajo številna mednarodna sodelovanja in gostovanja - tako tujih glasbenikov pri našem orkestru, kot tudi našega orkestra v tujini.

Med njimi je morda najbolj odmevna bila evropska turneja (2012) s sopranistko Ano Netrebko in pod taktirko Emmanuela Villaumeja, na kateri so koncertno izvajali opero Jolanta Čajkovskega. Prav tako še vedno odmevajo sodelovanja s Tan Dunom, kitajskim dirigentom in skladateljem. Zahvaljujoč temu sodelovanju je Orkester Slovenske filharmonije že lani prejel prestižno vabilo na gostovanje v kitajskem mestu Nandžing. Nastop v osem-milijonsko mesto v delti reke Jang-Ce, slabih 300 kilometrov zahodno od Šanghaja, je bil veliko priznanje ter seveda tudi izziv.

Letošnje vabilo je sledilo uspešnem sodelovanju v pretekli sezoni. Orkester Slovenske filharmonije se bo vključil v redno koncertno dejavnost Nacionalnega centra za glasbo, ples in gledališče (National Center of Performing Arts) v Pekingu. Na dveh koncertih tj. 16. in 17. decembra 2017 bodo naši člani ponovno nastopili pod taktirko Jamesa Judda, s sporedom, ki je predstavljen v nadaljevanju:


Nacionalni center za glasbo, ples in gledališče, Peking (Kitajska)

Orkester Slovenske filharmonije
James Judd, dirigent

16. december 2017

L. Beethoven: Simfonija št. 3 v Es-duru, Eroica, op. 55

J. Brahms: Madžarski plesi - št. 1, št. 5 in št. 6

A. Kumar: He built a pretty garden / Zgradil je lepi vrt
Nineta

S. Avsenik: Spomin

P. I. Čajkovski: Hrestač, baletna suita št. 1, op. 71a


17. december 2017

W. A. Mozart: Figarova svatba - Uvertura

F. Mendelssohn-Bartholdy:
Simfonija št. 4 v A-duru, Italijanska, op. 90

G. Rossini: Viljem Tell - Uvertura

S. Rahmaninov: Klavirski koncert št. 2 v c-molu, op. 18 - III. Allegro scherzando
Tim Zhang, klavir

P. I. Čajkovski:
Hrestač, baletna suita št. 1, op. 71a

Več na:
http://en.chncpa.org/whatson/zdyc/201709/t20170926_177384.shtml

Blagajna Slovenske filharmonije, Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, T +386 1 24 10 800, E info@filharmonija.si, https://filharmonija.kupikarto.si/

www.filharmonija.si