O-STA

Župan mesta Srebrenik obiskal Velenje

Velenje, 14. december 2017 - Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je včeraj s sodelavci sprejel župana mesta Srebrenik dr. Nihada Omerovića. Spremljala sta ga svetovalec za gospodarski razvoj Adnan Bjelić in svetovalec za šport, kulturo in družbene dejavnosti Muhamed Jašarević.

Uvodoma je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič gostom izrekel dobrodošlico in predstavil glavne značilnosti mesta. Izrazil je ponos na našo multikulturnost, ki pomembno opredeljuje identiteto mesta. V nadaljevanju sprejema je vodja Urada za javne finance in splošne zadeve Amra Kadrič podrobneje predstavila delovanje občinske uprave, uspešno izvedene projekte in načrte za prihodnost.

Župan mesta Srebrenik dr. Nihad Omerović se je zahvalil za sprejem in pohvalil organiziranost lokalne samouprave. Posebej je izpostavil uspešno izvedene projekte, ki so bili financirani s pomočjo evropskih sredstev, saj je glavni namen obiska prav pridobiti informacije o prijavah na evropske razpise. Izkušnje Velenja jim bodo v pomoč pri pripravi projektov in dokumentacije za pridobitev evropskih nepovratnih sredstev.

Ob zaključku srečanja so gosti izrazili željo še po tesnejšem sodelovanju obeh občinskih uprav ter organizaciji bilateralne konference gospodarstvenikov iz Velenja in Srebrenika.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje