O-STA

Jubilej: AMC obeležuje 10 let kultne serije Breaking Bad (Kriva pota)

Januarja, pred točno desetimi leti, so na kanalu AMC začeli predvajati kultno serijo Breaking Bad, prejemnico številnih prestižnih filmskih nagrad. Okroglo obletnico obeležujejo s ponovnim predvajanjem vseh šestih sezon, ki jih lahko spremljate še cel januar in februar, vsak dan ob 22.00.

Svet drog in kriminala

Učitelj kemije, ki z ženo in najstniškim sinom živi v Novi Mehiki, dobi diagnozo pljučnega raka in napoved, da mu ostaneta samo še dve leti življenja. V želji, da bi zagotovil finančno varnost svoje družine, izbere vstop v nevaren svet drog in kriminala in se s pomočjo nekdanjega učenca loti izdelave in prodaje metamfetamina. V seriji tako spremljamo učitelja kemije, kako krmari med številnimi nevarnostmi kriminalnega sveta, s katerim nima nikakršnih izkušenj.

Iz Dosjejev X v Breaking Bad

Si v glavni vlogi predstavljate koga drugega kot Bryana Cranstona? Tudi mi ne, saj je navdušil z res odlično igro. Sta bila pa v ožjem izboru za glavno vlogo tudi bolj slavna John Cusack in Matthew Broderick. Ustvarjalec serije Vince Gilligan se je na koncu le odločil za Cranstona, saj ga je navdušil že leta prej, ko je zaigral v seriji Dosjeji X. Glavna igralca Bryan Cranston in Aaron Paul pa sta se med snemanjem na serijo tako zelo navezala, da sta se ob zaključku snemanja odločila za tetovažo logotipa serije na prstanca.

Breaking Bad: uvertura v pester AMC-jev program

Januarski jubilej kultne serije Breaking Bad pa je pravzaprav le uvertura v številne druge AMC-jeve serije. Z novima sezonama bosta v letu 2018 prišli na male ekrane priljubljeni Into the badlands in Fear the Walking dead, pomlad pa nam prinaša tudi popolnoma novo serijo The Terror, ki nas bo popeljala na vznemirljivo popotovanje po ledenem severu.