O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Velenje na sejmu CMT Stuttgart in v Esslingenu

Velenje, 24. januar 2018 - Od četrtka 18. januarja do sobote 20. januarja se je Velenje v okviru projekta Dan partnerskih mest 2018 uspešno predstavljalo na sejmu CMT Stuttgart in v mestu Esslingen.

Na povabilo partnerskega mesta Esslingen smo Velenje predstavili na sejmu CMT Stuttgart, ki je eden izmed največjih sejmov s področja turizma na svetu. Na njem se predstavlja več kot 2 tisoč ponudnikov iz 100 držav, obišče pa ga vsako leto več kot 100 tisoč obiskovalcev. Na sejmu smo poleg znamenitosti Velenje predstavili tudi druge lepote Slovenije. Na glavnem odru smo pripravili zelo zabaven glasbeni nastop s harmonikarjem Robertom Goterjem in baritonistom Boštjanom Merzdovnikom, predstavili pa smo tudi promocijski film Velenja, ki smo ga pripravili ob 55-letnici mesta.

Mesto Esslinegen nam je omogočilo tudi predstavitev v mestnem TIC-u. Z glasbenim nastopom pred vhodom smo privabili obiskovalce, ki so Slovenijo že kar dobro poznali. Ponudili smo jim tudi tradicionalno slovensko potico in medico; oboje iz lokalne predelave. Mnogi so obljubili, da bodo Velenje zagotovo kmalu obiskali.

Pošiljamo fotografiji s sejma.