O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Javne sanitarije opremili z evro ključavnicami

Velenje, 26. januar 2018 - Mestna občina Velenje je že leta 2004 prejela listino Občina po meri invalidov. V okviru projekta smo se med drugim zavezali k izvajanju konkretnih aktivnosti v smeri odpravljanja raznovrstnih ovir, s katerimi se srečujejo invalidi v Velenju.

Prav s tem namenom smo tri javne sanitarije (v garažni hiši pri zdravstvenem domu, v Centru Nova in na glavni avtobusni postaji), namenjene tudi osebam z oviranostmi, opremili z evro ključavnicami, ki se odpirajo z evro ključem. Gre za standardizirano različico ključa, ki omogoča osebam z oviranostmi samostojen in neoviran dostop do njim namenjenih naprav in prostorov (dvižne naprave, sanitarije ipd.), načeloma po celi Evropi.

Od 18. januarja 2018 je vstop v navedene sanitarije možen samo z evro ključem, ki si ga lahko uporabniki sposodijo v bližnjih lokalih (v lokalu Stiskarna 2nd v garažni hiši pri zdravstvenem domu, v trgovini TEDI v Centru Nova in na prodajnem okencu glavne avtobusne postaje).

Uporabniki javnih sanitarij lahko evro ključ kupijo tudi na naslovu podjetja JR Product (Stegne 7, Ljubljana), trenutna cena posameznega ključa pa znaša 32,33 evra.

Sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu in na glavni avtobusni postaji obratujejo vse dni v letu med 8. in 20. uro, sanitarije v Centru Nova pa od ponedeljka do petka med 7. in 20. uro in ob sobotah med 7. in 14. uro.