O-STA

Pri Telekomu Slovenije si lahko ceno novega mobitela ali tablice znižate tako, da izkoristite ponudbo Staro za novo

Ljubljana, 14. februarja - Telekom Slovenije s ponudbo Staro za novo odslej uporabnikom ob nakupu nove naprave omogoča odkup starega mobitela ali tablice. Uporabniki lahko za vsak nakup nove naprave prinesejo do tri stare mobitele ali tablice, njihova skupna vrednost pa se odšteje od cene nove naprave. Ponudba Staro za novo je na voljo zasebnim uporabnikom, tako novim kot obstoječim nevezanim naročnikom, in sicer ob nakupu mobilnih naprav z vezavo za 12 ali 24 mesecev v vseh Telekomovih centrih in pri pooblaščenih prodajalcih.

S ponudbo Staro za novo si lahko uporabniki znižajo strošek nakupa novega mobitela ali tablice tako, da istočasno v odkup prinesejo staro napravo (prinesejo lahko kar do tri naprave hkrati), katere skupna ocenjena vrednost se upošteva v obliki znižane cene nove naprave z vezavo za 12 ali 24 mesecev. Pri tem se kupnina starih naprav ne izplača v gotovini, temveč se upošteva kot del kupnine nove naprave. Pogoj za odkup prinesenih naprav je, da so le-te polno delujoče, brez osebnih uporabniških računov, vsebin, podatkov ter spominske ali SIM-kartice. Ob tem se oceni ohranjenost vsake naprave in poda oceno vizualne ohranjenosti (kot nova - brez znakov uporabe, ohranjena - znaki uporabe, brez razpok in globokih udarnin ali poškodovana - manjkajoči deli, razpoke na ohišju, globoke praske in udarnine). Na podlagi tega se opredeli odkupna cena in če se uporabnik z njo strinja, sklene kupoprodajno pogodbo za odkup prinesene naprave. Le-ta velja kot račun za odkup in je podlaga za unovčenje dobropisa za nakup izbranega mobitela ali tablice.

Uporabniki lahko informativno odkupno vrednost starih mobitelov in tablic, ki jih hranijo doma, preverijo prek spletnega kalkulatorja. Ta je na voljo na http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/ugodnosti/staro-za-novo. Informativni izračun odkupne vrednosti svoje stare naprave pridobijo tako, da v kalkulator vnesejo blagovno znamko, model in ohranjenost naprave.

Odkup starih naprav ob nakupu novih v ponudbi Staro za novo je možen v Telekomovih centrih po vsej Sloveniji in pri pooblaščenih prodajalcih. Ponudba ne velja za nakup prek Mojega Telekoma, E-trgovine ali klicnega centra Telekoma Slovenije, kjer naprav ni možno oddati.