O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Fotografski natečaj Geoznanost za družbo

Velenje, 20. februar 2018 - V okviru letošnjega 5. slovenskega geološkega kongresa, ki bo potekal od 3. do 5. oktobra v Velenju, Slovensko geološko društvo in Geološki zavod Slovenije razpisujeta fotografski natečaj.

Tema natečaja je Geoznanost za družbo in zajema širok spekter motivov, ki odsevajo uporabno vrednost geoznanstvenih raziskav na vseh ravneh.

Glavni kriterij izbora fotografij bo njihova sporočilna vrednost, skladna z razpisano temo. Zaželeni so motivi, ki bodo temo razpisa povezali z mestom kongresa, Velenjem, ni pa to pogoj za prijavo.

Posameznik lahko na natečaju sodeluje z največ štirimi fotografijami, za katere jamči svoje avtorstvo. Podrobna navodila za prijavo na natečaj so objavljena na spletni strani http://www.geo-zs.si/5SGK/.

Rok za oddajo fotografij je 15. maj 2018. Rezultati izbora bodo objavljeni 15. junija 2018 na spletni strani 5. slovenskega geološkega kongresa.

24 najboljših fotografij po izboru komisije bo v velikem formatu razstavljenih v Galeriji na prostem v Velenju v času geološkega kongresa, skupaj tri mesece. 12 najboljših fotografij bo natisnjenih na koledarju. Za najboljše tri fotografije pa bodo podeljene posebne nagrade:

- za 1. mesto: digitalni fotoaparat Nikon Coolpix W300 ali podoben,

- za 2. mesto: daljnogled Nikon Aculon 7x50 ali podoben,

- za 3. mesto: daljnogled Nikon Aculon 8x25 ali podoben.

Javna podelitev nagrad in priznanj bo na zaključni kongresni slovesnosti v Velenju.

Zainteresirani lahko več informacij dobijo pri koordinatorju natečaja mag. Matiji Križnar (Prirodoslovni muzej Slovenije, Prešernova cesta 20, 1000 Ljubljana; telefonska števila: 01 241 09 57; e-naslov: mkriznar@pms-lj.si).

Prijazno vabljeni k sodelovanju!

Lep pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje