O-STA

Nova dvorana za funkcionalno vadbo - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 20. marec 2018 - Javni zavod Rdeča dvorana Velenje je v prostorih velenjskega bazena uredil novo dvorano, ki je prirejena za funkcionalno vadbo. Skupna površina prostora, ki je opremljen z učinkovitimi pripomočki za kakovostno izvajanje vadb, je 124,2 m2. Stroški prenove so znašali 39.381,96 evra, za izvajanja vadbenih programov pa so nabavili tudi ustrezno opremo v vrednosti 6.534,86 evra (davek na dodano vrednost pri nobenem znesku ni zajet).

Nova dvorana je sodobno opremljena in prilagojena za izvajanje funkcionalne vadbe. Skupna površina prostora znaša 124,2 m2, od tega pa dvorana za vadbo zaseda 89,2 m2. Dvorano so preuredili iz prostora, ki so ga v preteklosti oddajali v najem gostincu. Prenova prostora je obsegala gradbeno obrtniška dela (zamenjava stropa v dvorani, preureditev tlorisa znotraj obstoječih gabaritov, zamenjava stropa v dvorani, zamenjava talne obloge, prenova stenskih oblog, delna zamenjava stavbnega pohištva, sanacija spremljajočih prostorov - sanitarij in skladiščnih prostorov), elektro instalacije (zamenjava razsvetljave in popravilo električnih napeljav) ter strojne instalacije (zamenjava prezračevalnega sistema in delna zamenjava sanitarne opreme).

Funkcionalna vadba je nov trend in zvrst vadbe za razvijanje mišične moči in drugih motoričnih sposobnosti kot so vzdržljivost, hitrost, koordinacija, ravnotežje in gibljivost. Vse naštete motorične sposobnosti so zelo pomembne pri premagovanju vsakdanjih obveznosti sodobnega človeka.

V prihodnjih tednih bodo pričeli z novo vodeno skupinsko vadbo, za katero že zbirajo prijave. Zainteresirani lahko za več informacij pokličejo na telefonsko številko 040 72 88 42 ali pišejo na e-naslov info@bazen-velenje.si.

Vljudno vabljeni vsi, ki skrbite za zdrav način življenja!