O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - V soboto Ura za Zemljo tudi v Velenju

Velenje, 21. marec 2018 - Mestna občina Velenje bo tudi letos sodelovala pri projektu Ura za Zemljo. Akcija letos poteka to soboto, 24. marca, med 20.30 in 21.30. Mestna občina Velenje jo bo podprla že devetič zapored in bomo pri projektu Ura za Zemljo sodelovali tako, da bomo v soboto zvečer za eno uro ugasnili luči na Velenjskem gradu, ugasnjene bodo tudi luči ob pešpoti na Velenjski grad. V temi bodo še Šaleški grad, Vila Bianca, Dom kulture Velenje in Titov trg.

Earth Hour ali Ura za Zemljo je globalna akcija WWF-a, ki bo letos potekala že enajsto leto zapored. Od simboličnega dogodka ugašanja luči v Sydneyu leta 2007, je Ura za Zemljo prerasla v akcijo, ki jo podpirajo v več kot 180 državah. Ker se svetovna biološka raznovrstnost zmanjšuje, se bo Ura za Zemljo letos osredotočila na konkretno ukrepanje v smeri ohranjanja biološke raznovrstnosti in narave. Z geslom "Connect2Earth" - Poveži se z Zemljo, letošnja Ura za Zemljo izpostavlja najpomembnejše svetovne okoljske probleme. Sloganu "Connect2Earth" so v WWF Adria dodali slogan "Connect2Rivers" in celotna pobuda se bo v Sloveniji osredotočila na zaščito naših pomembnih rek in mokrišč, ki so med najbolj ogroženimi ekosistemi.

Vabimo vas, da se akciji Ura za Zemljo pridružite tudi vi in v soboto, 24. marca, med 20.30 in 21.30 ugasnete luči in druge elektronske naprave in s tem pokažete, da vam ni vseeno za naš planet in da je prav, da se združimo v boju proti podnebnim spremembam.